Zaterdag, 13 maart, 2021

Geschreven door: Courtney-Tickle, Jessica
Artikel door: Alem, Katelijne van

Een jaar in één dag

Druk op de noot en hoor Vivaldi’s muziek

De auteur en illustrator

[Recensie] Jessica Courtney-Tickle heeft gestudeerd aan de Kingston University. Ze is illustrator. Haar favoriete onderwerpen om te tekenen of schilderen zijn te vinden in de natuur, zoals gedetailleerde bloemen en bladeren. Maar ze maakt ook graag verhalen rondom avonturen en exploratie, ze tekent ook veel rondom het theater, muziek en dansers. Haar inspiratie haalt ze uit vintage prentenboeken, volkskunst en reisposters.

Seizoenen

Alle seizoenen komen langs in dit mooie boek. Heb jij een lievelingsseizoen en herken je de prachtige elementen van de seizoenen die langskomen? Wie weet houd je wel van de sterke zomerzon of het bevroren plasje in de winter!

Trouw

Muziek

De fragmenten kunnen uitnodigen tot het luisteren van nog meer muziek. Zo kun je meer gaan opzoeken van Vivaldi, maar natuurlijk ook van andere componisten. Zo leer je verschillende klassieke muziek kennen en kom je erachter wat je mooi vindt, veel plezier!

Vormgeving

De illustraties zijn magisch mooi. Er wordt een combinatie gebruikt van aquarel en potlood, deze worden ingescand en bewerkt met Photshop. Het levert geweldige platen op, die ons helemaal meenemen in het verhaal van de seizoenen. Alles wordt één geheel met de mooie muziek, waardoor de belevenissen van Fleur tot leven komen. De achtergrondinformatie over de muziekstukken, over de muzikale termen en over Vivaldi geven een inkijkje in deze muzikale wereld. Leuk voor kinderen om zich er op deze manier in te kunnen verdiepen.

De kaft is stevig, erg mooi met de vier bomen in ieder een ander seizoen getekend en verrijkt met gouden details. De illustraties zijn paginavullend, de tekst staat in sierlijke kaders in de illustraties. Steeds vind je op de rechterpagina een knopje met een muzieknootje, met een mooi fragment van Vivaldi’s muziek.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles