Zaterdag, 22 juni, 2019

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Out, Esther

Een jaar koken in de Provence

Van Zuid-Afrika naar de Provence

[Recensie] Schrijfster Marita van der Vyver is afkomstig uit Zuid-Afrika, maar woont al jaren in de Provence. Ze kookt graag en maakt dan het liefst eenvoudige gerechten die smaakvol zijn, die iedereen kan maken en die iedereen lekker vindt. Koken voor het hele gezin en dan samen de hele avond aan een lange tafel onder een geurige boom in de avondzon genieten van al dat lekkers.

De schrijfster vertelt over haar liefde voor koken en hoe die liefde samen met de amoureuze liefde in haar leven is gekomen. Daarnaast deelt ze mooie verhalen die je zou moeten lezen aan de rand van een Frans riviertje of onder een uitbundig bloeiende fruitboom. Neem dit boek dus vooral mee op vakantie!

Heb je in de vakantiehuis een beetje een keuken met wat mogelijkheden, maak dan ook wat recepten uit dit boek. Frans eten smaakt tenslotte het allerbeste in Frankrijk.

De recepten zijn eenvoudig en voor iedereen makkelijk te maken. De ingrediƫnten zijn in Frankrijk in overvloed te krijgen, maar ook onder de Hollandse zon smaken ze waarschijnlijk prima.

Geschiedenis Magazine

Zelf wel eens forel met amandelen gemaakt? Simpel te maken en oh zo lekker. Of wat dacht je van meloensoep met pastis? Of een tarte tatin met peren? Allemaal niet ingewikkeld en zo duidelijk omschreven dat het iedereen zal lukken om deze gerechten te maken.

Het boek staat naast alle recepten vol met heerlijke verhalen die je vakantiegevoel op zijn wenken bedient. Ook als je thuisblijft kun je in je eigen keuken en aan je eigen keukentafel een beetje Frankrijk in huis halen. Het boek bevat helaas geen fotoā€™s. Ik begrijp de keuze, omdat het meer een leesboek is dan een kookboek, maar ik mis de kleurige, zonnige plaatjes wel een beetje. Ik had het leuk gevonden een aantal van de gerechten gefotografeerd te zien in de keuken van de schrijfster.

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl