Zaterdag, 7 september, 2019

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Alem, Katelijne van

Elfjes in de achtertuin

Je sluipt door het bos, geen takje dat kraakt

De auteur en illustrator

[Recensie] Phoebe Wahl is beeldhouwer, illustrator en auteur van kinderboeken. Ze komt uit de Verenigde Staten. Haar werk is meestal gemaakt met aquarel, collage en textielsculptuur. Naast kinderboeken maakt Phoebe ook illustraties voor merchandise, kleding en briefpapier.

Verhaal

Elfjes zijn overal te vinden, als je weet maar je moet kijkenā€¦

Heaven

Huis en tuin

Het boek begint met de vraag: Ben jij weleens stilletjes het bos in gegaan? Je ziet het meisje vanuit haar huis naar het bos gaan en later in haar huis dromen over elfjes. Hoe ziet jouw huis eruit en heb je een tuin? Woon je ver van het bos af? Wat vind je mooi in de natuur? Allemaal vragen die je met je kind(eren) kunt bespreken naar aanleiding van dit boek.

Bos

Ga jij weleens naar het bos? En zie je dan mooie kunstwerkjes? Dit boek nodigt direct uit om lekker naar het bos te gaan en op te zoek te gaan naar de elfjes! Het bos heeft sowieso allerlei moois om naar te kijken, misschien kun je zelf wel een huisje maken voor de elfjes. Een geweldig boek dat de prachtige wereld van het bos verder tot leven brengt.

Vormgeving

Een lief, vriendelijk boek. De elfjes zijn erg mooi verwerkt op de grote illustraties. Het kleurgebruik is erg mooi, de sfeer van het bos wordt zeker gepakt. De illustraties zijn gemaakt met kleurpotlood, waterverf, gouache en collage. Eigenlijk kun je blijven kijken, je vindt altijd weer iets nieuws op de wonderlijke en magische paginaā€™s. De tekst is op rijm, heerlijk om voor te lezen en later zelf te lezen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles