Zaterdag, 21 september, 2019

Geschreven door: Bradford, Wade
Artikel door: Pontororing, Rita

Er zit een Dinosaurus op de 13de verdieping

Waarom meneer Snurkmans steeds een verdieping hoger moet

[Recensie] Bij het lezen van de titel Er zit een Dinosaurus op de 13de verdieping ga je al gauw denken hoe komt het dat een dinosaurus op de 13de verdieping zit. En daar gaat het verhaal in dit boek niet echt om. Meneer Snurkmans wil in hotel Deelmeer zo snel mogelijk een kamer, een bed en hij wil slapen.

Schrijver Wade Bradford heeft allerlei hilarische redenen bedacht zodat meneer Snurkmans weer een verdieping hoger moet om een slaapplaats te bemachtigen. Elke verdieping weer is het spannend om te horen waarom meneer Snurkmans alw├ę├ęr niet in de kamer terecht kan.

Heel grappig zijn de 11de, 12de en 13de verdieping. De illustraties van Kevin Hawkes laten de kinderen invullen wat er nou op die verdieping loos is. Zo ook het verrassende slot. De illustratie vertelt of meneer Snurkmans nu eindelijk een slaapplek heeft gevonden.

Dit grappige boek is zeker leuk om voor te lezen aan kleuters. De cover is al het bekijken waard. Tellen of de dinosaurus nu echt op de 13de verdieping zit. Het verhaal geeft het kind de ruimte om de fantasie de vrije loop te laten.

Pf

Oudere kinderen verwachten misschien meer verhaal over de dinosaurus zelf.  Niettemin een erg leuk, verrassend voorleesboek voor de kleuters.


Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles