Zaterdag, 4 januari, 2020

Geschreven door: Jones, Rebecca
Artikel door: Pontororing, Rita

Er zitten 101 dieren in dit boek

Flipflapperen

[Recensie] Hoe doe je dat? Flipflapperen? Dat kan met Er zitten 101 dieren in dit boek. Een vierkant, niet al te groot boek waarvan de pagina’s doormidden zijn gesneden zodat er een bovenstuk en een onderstuk is.

De bovenste pagina is een specifiek leefomgeving van dieren. De opdracht luidt, zoek de pagina met dieren die hier wonen en die staan op de onderste helft. En dit is wat dit boek aantrekkelijk maakt. Kinderen kunnen er lang plezier mee beleven.

Hoor de hele kleintjes namen van de dieren brabbelen, hetzelfde dier zoeken, de geluiden die dieren op de boerderij maken, imiteren. Zelf door het boekje heen bladeren de pagina’s zijn stevig genoeg.

Drieplussers kunnen leren om dieren te benoemen die ze niet in het dagelijkse leven zien. Dieren bij de juiste leefomgeving plaatsen, patronen zoeken, tellen zoals achterin als suggestie wordt gegeven.

Archeologie Magazine

Bovendien staan op elke bladzijden kleine opdrachten om ideeën op te doen bij het samen bekijken van het boekje. Een leuk boek om te leren, te kijken, maar vooral om met veel plezier te lezen. De verhoudingen van de dieren kloppen niet altijd, geeft niet ze zien er realistisch uit.

Een waardevol boekje met veel leesplezier.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles