Zaterdag, 14 mei, 2022

Geschreven door: Scheller, Anne
Stew, Wegner
MĆ¼ller-Wegner, Timo
Recensie door: Alem, Katelijne van

Escape School

ā€œZachtjes sluipen jullie door de gangen van Espensteinā€

[Recensie] Als je zin hebt in een spannend avontuur, dan zit je met dit boek helemaal goed! Jij speelt de hoofdrol in dit verhaal!

De hele kostschool Espenstein wordt op stelten gezet door kobolden. Niemand weet waar ze vandaan komen en wat het gevaarlijke toverboek in de bibliotheek ermee te maken heeft. Anna en Tom willen dit heel graag gaan onderzoeken en nemen je mee op hun avontuur om de school van deze wezens te bevrijden.

Interactief
In dit geweldige boek zitten allemaal puzzels verwerkt. Daardoor wordt het interactief en gaan kinderen mee aan de slag om het grote raadsel op te lossen. Auteur Anne Scheller is erin geslaagd het boek spannend te houden en beginnende lezers het plezier van lezen te laten beleven. De lezer wordt echt direct aangesproken, bijvoorbeeld “Je slentert langs de kastenā€™ of ā€˜je wilt hem overeind helpen, maar je voeten glijden weg”.

Het verhaal wordt in duidelijke zinnen verteld en de opdrachten worden met diverse lettertypes duidelijk uitgelegd. Het maakt het boek afwisselend en actief.

Bazarow

Spannende illustraties
Stew Wegner en Timo MĆ¼ller-Wegner hebben de tekeningen prachtig afgestemd op het verhaal dat verteld wordt. De achtergrond van de paginaā€™s is donkergrijs en daarop staan de illustraties in kleur afgebeeld. Soms paginagroot, soms een klein stukje van een pagina.

De puzzeltjes hebben steeds een centrale plek, zo is bijvoorbeeld een woordzoeker op een volledige pagina getekend met een mooie illustratie van een overvolle kast om de woordzoeker heen.

Je bepaalt ook regelmatig in het verhaal welke kant of welke route je op wilt. Je wordt dan naar een nieuwe pagina in het boek gestuurd, leest de tekst en gaat daar weer door naar een pagina die getekend of beschreven is.

Een heerlijk boek voor jonge onderzoekers en avonturiers!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles