Zaterdag, 17 juli, 2021

Geschreven door: Luu, Bao
Bone, Emily
Artikel door: Alem, Katelijne van

Extreem weer

“Ook wanneer het erg heet en droog is, gebeuren er extreme dingen”

De auteur

Emily Bone groeide op tussen de glooiende heuvels van Hampshire in Engeland en schreef verhalen over de mieren en vogels in haar tuin. Ze studeerde Engels aan Cambridge en vond haar droombaan bij uitgeverij Usborne in 2007. Ze schreef sindsdien over vreemde en prachtige wezens en daarnaast over boeken over ruimte, mode en eten.

De illustrator

Bao Luu is geboren in Vietnam en wilde als kind al kunstenaar worden. Toen tekende hij veel tekenfilms, Pokemon en manga-personages. Vanaf de middelbare school is hij begonnen aan aquarellen en leerde hij zichzelf digitaal tekenen via tutorials. Ook keek hij naar het werk van beroemde kunstenaars, vooral om te zien hoe ze kleur en licht gebruikten. Op dit moment woont Bao in de VS en is bezig zijn Engels te ontwikkelen. Hij wil graag naar de kunstacademie om een illustratiegraad te behalen en een professionele kunstenaar te worden.

C2W

Verhaal

Van torenhoge tornado’s tot dodelijke droogte: kijk achter de flapjes en ontdek extreme weertypes en waarom ze voorkomen.

Weertypes

Wat vind jij fijn als je naar het weer kijkt? Hou je van de zon of hou je van regen of van allebei een beetje? Door dit boek te lezen kom je allerlei soorten weer tegen en kun je misschien met je ouders of je vrienden eens praten hierover. En doen jullie iets om bewust te leven op de aarde? Mooie onderwerpen om gesprekken over te voeren.

Vormgeving

Een mooi compact boekje met afgeronde pagina’s. De pagina’s zijn dik en stevig, met meerdere flappen. De flappen zijn goed open te maken en hebben mooie vormen. Zo is de ene bijvoorbeeld rond, de ander een driehoek en weer een andere golfend. De illustraties geven steeds een prachtige indruk van het weertype, tot in detail uitgewerkt.

Het weertype wordt uitgelegd, er worden vragen beantwoord en er staan weetjes. Dit is erg informatief voor kinderen en zal hen zeker aanspreken.

Achterin het boekje staat dat het weer steeds extremer wordt en wordt de vraag ‘kan ik er iets aan doen’ beantwoord. Een prettige reminder voor iedereen om bewuster te leven en aan de slag te gaan om de aarde gezond te houden.

Voor het eerst verschenen op De Leesclub van Alles