Zaterdag, 29 mei, 2021

Geschreven door: Noorderveen, René
Vorst, Anet van de
Recensie door: Alem, Katelijne van

Fien & Teun, Het GigaGrote Kriebelbeestjesboek

“Wil jij de bijen in jouw buurt een beetje helpen?”

De auteur

[Recensie] René Noorderveen woont in Rotterdam en heeft al vele boeken geschreven. Met name voor het jonge kind.

De illustrator

Anet van de Vorst illustreert in een schetsmatige tekenstijl, en kleurt haar illustraties in door middel van helder en fris kleurgebruik. Ze maakt de illustraties af in photoshop op de wacom.

Kookboeken Nieuws

De handgetekende illustraties hebben opvallende composities, veel sfeer en kleine grapjes.

Verhaal

Ontdek samen met Fien en Teun in tien vrolijke voorleesverhalen de leukste en meest bekende kriebelbeestjes die je ook zomaar in je eigen achtertuin kunt tegenkomen. Van stippenbeesten tot hagelslag op pootjes
 het lijkt wel een kleine dierentuin!

Waar komen al die bijzondere beestjes vandaan? En hoe belangrijk zijn insecten voor onze natuur? Lees en ontdek het in dit voorleesboek vol kriebelbeestjes, boordevol verhalen en leuke knutsel- en doe-opdrachten. Maak een insectenhotel, bloembommetjes en nog veel meer. Ga op avontuur in je achtertuin!

Kriebelbeestjes

Ben jij al weleens op zoek gegaan naar kriebelbeestjes? Zoek in je tuin of op je balkon, of in je straat. Je hebt allerlei plekjes waar je ze kunt vinden, veel tips kun je in het boek van Fien en Teun vinden. En als je een blikje meeneemt, kun je insecten verzamelen en bekijken. Veel plezier!

Knutselen

Er staan heel veel knutsel ideeën in het kriebelbeestjesboek, maar ook proefjes. Waar kies je voor, bijvoorbeeld het maken van insectenhotel of het doen van een pissebeddenproefje. Weet jij eigenlijk waarom een pissebed zo heet? Doe dan het proefje!

Vormgeving

Geweldig leuk boek. Heel veel afwisseling tussen verhalen, proefjes en knutsels. Daardoor kun je het boek heel vaal en op allerlei manieren gebruiken. Het taalgebruik is prettig, goed afgestemd op het jonge kind. De knutsels en proefjes worden fijn uitgelegd, zodat je de stapjes goed kunt volgen.

De illustraties zijn speels en vriendelijk, iedere pagina is leuk om naar te kijken. Echt een aanrader om in huis te hebben!

Ook erg leuk om avonturenpark Molenwaard te bezoeken wanneer dit weer mogelijk is, daar zul je Fien en Teun in het echt kunnen zien!

Voor het eerst verschenen op De Leesclub van Alles