Zaterdag, 20 november, 2021

Geschreven door: Noorderveen, René
Vorst, Anet van de
Recensie door: Alem, Katelijne van

Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje

“Sinterklaas komt pas langs als wij lekker liggen te slapen”

De auteur

[Recensie] René Noorderveen woont in Rotterdam en heeft al vele boeken geschreven. Met name voor het jonge kind.

De illustrator

Anet van der Vorst illustreert in een schetsmatige tekenstijl, en kleurt haar illustraties in door middel van helder en fris kleurgebruik. Ze maakt de illustraties af in photoshop op het Wacom tekentablet.

Foodlog

Verhaal

Sinterklaas is weer in het land! Fien en Teun praten samen over wat ze graag willen vragen aan Sinterklaas. Ze maken hun verlanglijstje via tekeningen, zodat ze dat in hun schoentje kunnen stoppen. Samen zetten ze hun schoen, die ze naast hun verlanglijstje ook vullen met wortels voor het paard. En natuurlijk vergeten ze niet te zingen!

Na het zingen wachten ze, maar wachten duurt erg lang. Daarom bedenken Fien en Teun andere dingetjes die ze kunnen doen in de tijd dat ze wachten. Zo gaan ze zich verkleden als Sinterklaas en Piet en pakken ze cadeautjes in.

Extra’s

Wat doe jij allemaal in Sinterklaastijd? In dit boekje kun je allerlei ideeën vinden. Ga je bijvoorbeeld speculaasbrokken bakken of liedjes zingen? Allerlei verschillende opties komen langs, voor iedereen vast wat leuks!

Vormgeving

Gezellig boekje  met een mooi verhaal, aangevuld met speelse en vrolijke illustraties. Door dit boekje kom je volledig in sinterklaassferen en heb je zin om aan de slag te gaan met de ideeĂ«n die langskomen.

Het verhaal is prettig om voor te lezen, later ook prima om zelf te lezen. Het is een overzichtelijk en toegankelijk boekje, met een fijne afwisseling tussen het verhaal en de activiteiten die je kunt doen.

In het boekje wordt ook verwezen naar de site van Fien en Teun waar leuke downloads op staan. Een gezellig interactief boek!

— 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles