Zaterdag, 4 september, 2021

Geschreven door: Eberhardt, J.F.G.
Meijden, W A van der
Artikel door: Veen, Evert van der

Fietsland Nederland

Handige totaalgids

[Recensie] Wie behoefte heeft aan een compact gidsje en over goede ogen beschikt, zal zeker van Fietsland Nederland gecharmeerd zijn. Het is een slag kleiner dan de fietsatlassen van Falk en Routiq, heeft wel dezelfde schaal van 1: 75.000, en daarom is alles wat kleiner afgebeeld op de kaarten. Dat vraagt wel om goede ogen en de kaarten laten zich vergeleken met de andere fietsatlassen iets minder gemakkelijk lezen omdat het allemaal wat kleiner is afgebeeld. Vanwege het kleinere formaat is het aantal kaarten in Fietsland Nederland 367 en daarmee wat meer dan in de andere fietsatlassen die tot 334 kaarten komen.

Wie geen moeite heeft met de kleinere lay-out, vindt in deze atlas wel meer informatie dan in andere atlassen en dat geeft dit boek dan ook weer een eigen karakter en toegevoegde waarde. Naast de knooppunten en de LF (lange afstand) routes zijn er ook MTB routes opgenomen. Handig en helemaal van deze tijd zijn de e-bike oplaadpunten. Opvallend zijn verder de vermeldingen van campings en B & B adressen, supermarkten en links naar veerdiensten. De fietsende reiziger die een lange dagtocht maakt of een meerdere route uitzet, hoeft er verder geen informatie op na te slaan maar vindt het allemaal op de kaarten in Fietsland Nederland.

De fietser die af en toe ook een wandeling wil maken, kan ook in dit boek terecht want er staan LAW routes en streekpaden in de kaarten.

Het boek is uitgegeven in samenwerking met de Fietsersbond.

Wordt Vervolgd

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles