Zaterdag, 8 juni, 2019

Geschreven door: Bosschaert, Greet
Artikel door: Alem, Katelijne van

Fin & Snip de hele dag samen

Wow, het regent kleurtjes

De auteur

Elly van der Linden woont samen in Oisterwijk, waar ze in 1946 is geboren. Elly heeft vijf kleinkinderen die ze graag voorleest, ze noemen haar ‘oma van de boekjes’. Elly studeerde Orthopedagogiek en werkt inmiddels al 25 jaar voor programma’s als Boekstart. Ze ontwikkelt materiaal voor Stichting Lezen en Iedereen Leest. Ze maakt het liefst baby- en peuterboeken.

De illustrator

Greet Bosschaert groeide op in Brugge en is geboren in 1964. Ze heeft Plastische Kunsten gestudeerd en werkt deels in een kalligrafiewinkel. In 2000 verscheen haar eerste prentenboek Durf ik. Ze illustreert inmiddels al meer dan 35 kinderboeken. Greet maakt mooie collages in kleurpotlood, pen, acryl, inkt en waterverf. Ze wil graag vrolijke, goed leesbare beelden maken.

TijdvoorTijdschriften

Achterflaptekst

“Snip is het liefste vriendje van Fin. Ze spelen elke dag met elkaar van opstaan tot slapengaan. Snip is een slimme, maar wat ondeugende papegaai. Fin doet vrolijk met hem mee.”

Verhaal

Snip en Fin zijn dikke vrienden. Samen staan ze op en beleven ze allerlei avonturen. Zo gaan ze een eitje eten, verven ze een mooi schilderij en maken snippertjes van papier. Aan het eind van de dag gaan ze samen onder de douche en weer heerlijk slapen.

Vormgeving

Een stevig kartonnen boek. De flapjes maken het extra leuk voor de nieuwsgierige dreumes en peuter. Het verhaaltje gaat namelijk verder achter het flapje! De kleuren zijn helder en mooi, erg fijne manier van illustreren met verf. Het boek kan tegen een stootje en de afgeronde hoeken maken het heel vriendelijk. Een schattig, mooi boek.

Ook erg fijn vind ik, dat er een dag doorlopen wordt in het boek. Zo leert een kindje ook nog meer het dagritme kennen.

Huisdier

Met de kinderen kan gesproken worden over huisdieren en wat je allemaal voor avonturen samen kunt beleven. Je zou plaatjes van papegaaien kunnen opzoeken, maar ook andere huisdieren kunnen aan bod komen. En met wie kun je nog meer leuke avonturen beleven? Wat doe je graag samen met papa en mama, met je vriendjes?

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles