Zaterdag, 1 mei, 2021

Geschreven door: Hoffman, Marjon
Overwater, Georgien
Artikel door: Arts-Honselaar, Hanneke

Floor breekt de regels

‚ÄúSommige dingen kun je beter altijd met je ogen open doen!‚ÄĚ

De auteur en illustrator

[Recensie] Marjon Hoffman werd geboren op 25 september 1971 en groeide op in Amsterdam. De regels van Floor, haar eerste boek, kwam uit in 2003. Inmiddels heeft ze al een heleboel boeken geschreven waarvan De Boskampi’s werd verfilmd.
Verschillende boeken over Foor werden getipt door de Nederlandse Kinderjury. De tv-serie De regels van Floor werd bekroond met de internationale Emmy Kids Award en is ook in andere landen op televisie te zien.

Georgien Overwater is een Nederlandse illustrator van jeugdboeken, stedenboeken en animatiefilms. Ze werd geboren op 1 november 1958 in Gorinchem. Ze volgde de Kunstacademie in Arnhem en kreeg daar les van Friso Henstra en Pim van Boxtel. Zij maakte onder andere animaties voor Sesamstraat.
In 1983 debuteerde ze met het boek Miepjes fantastische vlechten van Trude de Jong. Samen met Marjon Hoffman maakte ze de boekenreeks Floor.

Het verhaal

TijdvoorTijdschriften

Regel 3:

Als je ouders vinden dat je vaker bij oude mensen op bezoek moet gaan omdat het zo leerzaam is, dan moeten ze ook niet piepen als die mensen je verkeerde dingen leren.
(…)
‚ÄėEn ken je Ariane Grande? Die woont hier ook‚Äô zegt Noenoe, ‚Äėmaar dat vind ik zo‚Äôn temeier!‚Äô Ik heb geen idee wat een temeier is, maar dat is vast zo‚Äôn ouderwets woord dat mijn vader zo leerzaam vindt.

Floor breekt de regels

14 regels, die Floor allemaal op de haar eigen grappige, stoere, eigenwijze en vrolijke manier weet te breken. Soms op geheel verrassende wijze.   

Vormgeving

Ook deze aflevering van de Floor-reeks verschijnt weer in zwart-wit-uitgave. De regel staat op een kladblaadje, met daarna de hoofdstukjes waarin Floors verhaal bij de regel wordt verteld.
De illustraties zijn tussen het verhaal en in de kantlijnen afgedrukt. Ze beelden het verhaal getrouw uit. Ook deze aflevering van de Floor-reeks is weer heerlijk eigenwijs. Een mooie aanvulling op de bestaande reeks!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles