Zaterdag, 14 januari, 2017

Geschreven door: Radd, Sue
Artikel door: Louter, Marco

Food as a medicine!

Invloed nemen op je eigen gezondheid!

Sue Radd is een Australische autoriteit op het gebied van gezond eten. Zij schreef dit hardcover kookboek: Food as a Medicine. Goede voeding en daardoor een goede gezondheid begint in de keuken! Food as a Medicine is een prachtig kookboek en biedt 150 heerlijke plantaardige recepten die ontwikkeld zijn door voedingsdeskundige Sue Radd.  In dit kookboek legt ze de relatie tussen koken en gezondheid. Ze ziet gezond eten als basis om de onderliggende oorzaken van onze gebruikelijke levensstijl en ziekten aan te pakken.

Een goed voorbeeld hiervan¬†zijn¬†voedingsmiddelen die de gezondheid stimuleren zoals leguminosen, die de groei van de vriendelijke bacteri√ęn in de darm stimuleren. Een ander goed voorbeeld zijn noten. Noten zijn rijk aan arginine, dat je¬†helpt onze bloedvaten te ontspannen en houdt ze flexibel naarmate we ouder worden. Een regelmatige inname van noten kan helpen tegen een verhoogd cholesterol en het risico van een hartaanval. Een ander voorbeeld is het eten van donker groene bladgroenten. Deze stimuleren¬†de inname van lute√Įne en nitraat.

Sue geeft in haar boek verschillende tips en recepten om gezond te leven. De recepten zijn eenvoudig te maken met ingredi√ęnten die goed verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Ze geeft tevens verschillende suggesties over gevarieerd eten en geeft ook gedetailleerde informatie over wat gezond eten is. Een vooral ook dat gezond eten ook lekker kan zijn!

~

Ons Amsterdam

Eerder verschenen op http://www.kookboekenrecensies.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.