"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

Food as a medicine!

Zaterdag, 14 januari, 2017

Geschreven door: Sue Radd
Artikel door: Marco Louter

Invloed nemen op je eigen gezondheid!

Sue Radd is een Australische autoriteit op het gebied van gezond eten. Zij schreef dit hardcover kookboek: Food as a Medicine. Goede voeding en daardoor een goede gezondheid begint in de keuken! Food as a Medicine is een prachtig kookboek en biedt 150 heerlijke plantaardige recepten die ontwikkeld zijn door voedingsdeskundige Sue Radd.  In dit kookboek legt ze de relatie tussen koken en gezondheid. Ze ziet gezond eten als basis om de onderliggende oorzaken van onze gebruikelijke levensstijl en ziekten aan te pakken.

Een goed voorbeeld hiervan zijn voedingsmiddelen die de gezondheid stimuleren zoals leguminosen, die de groei van de vriendelijke bacteriën in de darm stimuleren. Een ander goed voorbeeld zijn noten. Noten zijn rijk aan arginine, dat je helpt onze bloedvaten te ontspannen en houdt ze flexibel naarmate we ouder worden. Een regelmatige inname van noten kan helpen tegen een verhoogd cholesterol en het risico van een hartaanval. Een ander voorbeeld is het eten van donker groene bladgroenten. Deze stimuleren de inname van luteïne en nitraat.

Sue geeft in haar boek verschillende tips en recepten om gezond te leven. De recepten zijn eenvoudig te maken met ingrediënten die goed verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Ze geeft tevens verschillende suggesties over gevarieerd eten en geeft ook gedetailleerde informatie over wat gezond eten is. Een vooral ook dat gezond eten ook lekker kan zijn!

~

Kookboeken Nieuws

Eerder verschenen op http://www.kookboekenrecensies.nl/


Laat hier je reactie achter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.