Zaterdag, 29 februari, 2020

Geschreven door: Druvert, HĂ©lĂšne
Artikel door: Alem, Katelijne van

Geboorte

“Het prille begin van het leven zoals je dat nog nooit gezien hebt”

De auteur en illustrator

[Recensie] HĂ©lĂšne Duvert  is een papier- en textielontwerpster en illustrator. Ze studeerde af aan de ESAA DuperrĂ©. Ze print, screent en verbeeldt  boeken. Ze snijdt op speciale manieren haar papier voor albums, installaties of publicatieprojecten. Ze werkt ook regelmatig in opdracht voor projecten.

Verhaal

Ga mee op een fascinerende ontdekkingstocht naar het ontstaan van het leven!
Een fantastische reis binnen de (baar)moeder waarbij je alles leert over bevruchting, erfelijkheid, het ontstaan van tweelingen en het ontwikkelen van zintuigen. Je volgt de groei van de foetus van maand tot maand: van embryo tot aan de geboorte.
Alle wetenswaardigheden komen tot leven dankzij dwarsdoorsnedes en uitklaptekeningen, die samen het bijzonderste verhaal van de wereld vertellen: dat van de geboorte.

Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Geboorte

Een ontzettend mooi boek om in huis te hebben. Je kunt je kinderen meenemen op de ontdekkingsreis die geboorte heet. Extra leuk wanneer er een nieuw kindje in het gezin verwacht wordt, maar natuurlijk ook erg leuk om je kinderen te laten zien hoe de ontwikkeling gegaan is. Ook staat er zeer veel materiaal in voor bijvoorbeeld een spreekbeurt, zowel thuis als op school prima te gebruiken.

Aanstaande ouder

Dit boek is perfect om cadeau te geven aan een aanstaande ouder. Erg prettig om alle informatie voorzien van de uitsneden door te kunnen nemen. Tijdens de zwangerschap een must om al die feiten te kunnen lezen en bekijken.

Vormgeving

Een geweldig, mooi groot boek. De illustraties zijn zeer verhelderend en duidelijk, door de mooie knipkunst komt het wonder van de geboorte zeer tot leven. Zo kun je het boek uitklappen waarbij je alle maanden van de zwangerschap ziet, of zie je precies hoe de embryo in de buik van moeder ligt. In duidelijke taal wordt alles uitgelegd, voor de kinderen tussen de 8 en 10 wel prettig om nog wat ondersteuning van een ouder of leerkracht te krijgen, maar daarna ook prima zelf alles in op te zoeken.

Je maakt een hele reis door de baarmoeder, de bevruchting, erfelijkheid en de verschillende ontwikkelingen per maand. De pagina’s zijn prachtig en de cut-outs heel spectaculair.

—

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles