Zaterdag, 20 februari, 2021

Geschreven door: Shorts, Shelena
Recensie door: Brummelhuis, Bianca

Gebroken

Tweede deel in de Momentum serie

[Recensie] Sophie wil Wes beschermen, maar hoe bescherm je een geheim als je zelf nog niet eens de hele waarheid kent en het bestaan van degene van wie je houdt ernstig bedreigd wordt? Na de bloedstollende gebeurtenissen in het najaar proberen Sophie en Wes het gewone leven weer op te pakken – voor zover hun leven gewoon is, natuurlijk. Door alles wat er gebeurd is, is nog maar eens duidelijk geworden hoe kostbaar hun tijd samen is. Ze zetten dan ook alles op alles om er het beste uit te halen.

Helaas wordt hun kortstondige geluk al snel verstoord door een mysterieuze reeks gebeurtenissen. Sophie wil Wes beschermen, maar hoe bescherm je een geheim als je zelf nog niet eens de hele waarheid kent en het bestaan van degene van wie je houdt ernstig bedreigd wordt?

Waar in het eerste deel de gebeurtenissen nogal eens te snel gingen of door elkaar liepen, is dat in het tweede deel veel minder het geval. De schrijfster neemt nu echt de tijd om het verhaal op te bouwen. Er is in het begin van het boek wel een dreiging voelbaar, maar er beginnen pas echt enge dingen te gebeuren tegen het einde van het boek.

Het voordeel hiervan is dat er nu veel ruimte is voor het uitdiepen van de relatie tussen Sophie en Wes. Ik blijf het een bijzondere relatie vinden. Ze zijn enorm afhankelijk van elkaar. Toch is er zoveel vertrouwen tussen de twee dat ze elkaar echt de waarheid durven te zeggen als ze iets niet zint. Jezelf blijven terwijl er zoveel op het spel staat is moeilijk, maar Sophie en Wes doen dit voor mijn gevoel erg goed.

Scènes

Over het bovennatuurlijke aspect van het verhaal was duidelijk nog niet alles gezegd. Er komen in dit boek toch nog weer interessante dingen boven drijven die we als lezer nog niet wisten. Ook is er in dit deel continu de vrees dat andere mensen het geheim ontdekken.

De spanning wordt langzaam opgebouwd, maar eindigt weer in een flinke cliffhanger. Deze cliffhanger laat wel iets meer ruimte voor hoop en hint naar wat er mogelijk in deel drie gaat gebeuren. Daardoor komt hij een stuk logischer over en past hij voor mijn gevoel beter bij het verhaal. Ik vond dit einde dus wat fijner en beter doordacht dan het einde van deel 1.

Ik vond dit een goed en interessant tweede deel. Het is ook geen typisch tussendeel, maar een volwaardig onderdeel van het verhaal. Door de weer spectaculaire cliffhanger word ik nu nog nieuwsgieriger naar deel 3.

Eerder verschenen op Drukinkt