Zaterdag, 1 mei, 2021

Geschreven door: Slater, Nigel
Artikel door: Bijlsma, Marlene

Greenfeast

Vegetarische gerechten voor de lente en de zomer

[Recensie] Net voor de feestdagen kwam een specialeĀ cadeau-uitgaveĀ met vega recepten van Nigel Slater op de markt. En nu is er het eerste deel van tweeluik Greenfeast met recepten voor de lente en zomer (later verscheen de herfst en winter versie).

Net als op de cadeau-uitgave prijkt op de voorzijde van Greenfeast een gouden penseelstreek. Ook het binnenwerk is voorzien van zwarte penseelstreken. Dat is het resultaat van een samenwerking met kunstenaar Tom Kemp.
De nadruk in Greenfeast lente en zomer ligt op vegetarische avondmaaltijden met wat kleine uitstapjes naar ontbijt en snacks uit het vuistje. Frisse lichte lentegroene gerechten worden afgewisseld met zomerse snelle schotels. Door de oven en grill te gebruiken blijft de tijd die je echt in de keuken doorbrengt beperkt. Volgens Nigelsā€™ eigen zeggen zou het eten binnen dertig minuten op tafel kunnen staan.

Zoals we van Nigel Slater gewend zijn staan er verrassende smaakcombinaties in Greenfeast lente en zomer. Aardappels, spinazie en granaatappels samen met een romige dressing. Of groene falafel, watermeloen en yoghurt; van de watermeloen wordt met ui en cherrytomaatjes een salsa gemaakt en de yoghurt combineer je met knoflook voor erbij.

Doperwtenscheuten, verse spinazie, peultjes en niet te vergeten groene asperges. Heerlijk al die verse groenten die het voorjaar aankondigen. Met de fantasie van Nigel maak je er de lekkerste vegetarische gerechten mee. Een deel van de recepten is vegan, maar dat wordt niet apart aangegeven. Zo tegen het einde van de zomer krijg je weer trek in verwarmende gerechten. Een krokant pakketje van warme geitenkaas, honing, vijgen en tijm bijvoorbeeld. Of een dessert van gebakken pruimen met een kruimelkorst van zandkoekjes. Je zou nu al bijna weer verlangen naar de herfst. Nee, zonder gekheid met ruim 100 vegetarische gerechten kun je de hele lente en zomer lekker eten.

Wandelmagazine

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl