Zaterdag, 15 augustus, 2020

Geschreven door: Gerrits, Vanessa
Artikel door: Brummelhuis, Bianca

Hashtag hiernamaals

Origineel, spannend en romantisch

[Recensie] Wat als … je zou kunnen infiltreren in het Hiernamaals?
Wanneer de zeventienjarige Cleo zich aanmeldt voor een goed betaalde vakantiebaan, is een bizarre sollicitatietest nog wel de minste van haar zorgen. Samen met drie andere meisjes en een jongen krijgt ze een top secret contract voor haar neus. Want de missie die de excentrieke dokter Giamotto voor hen heeft uitgestippeld, is even absurd als alarmerend …

Ga dood. Vind Elena. Kom terug.

Hun missie is het redden van de dochter van een steenrijke farmaceuticadirecteur. Maar ze hebben geen idee waar in het Hiernamaals Elena zich precies bevindt. Hoe moeten ze hun krachten aanwenden om weer veilig in het land der levenden terug te keren?

Hashtag hiernamaals is Ă©Ă©n van de meest originele verhalen die ik ooit heb gelezen. Het is niet alleen origineel, maar ook spannend en romantisch. Bovendien zet het je aan het denken.

TijdvoorTijdschriften

Origineel is natuurlijk vooral de setting. Deze is vrij geloofwaardig. Een mooi gegeven vond ik dat het hiernamaals waarin de hoofdpersonen belanden niet “hét” hiernamaals is, maar één van de vele versies die op verschillende personen is toegespitst. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om te geloven wat hij of zij wil en de dingen te vinden die hem of haar gelukkig maken. De verschillende niveau’s van het hiernamaals dat Cleo en haar collega’s bezoeken, bieden elk unieke kansen en unieke gevaren voor hun missie.

Spannend is het verhaal ook zeker. Naast dat de hoofdpersonen natuurlijk niet betrapt willen worden als infiltranten, komen ze nog de nodige andere problemen tegen. Ze worden ook aan het denken gezet over keuzes die ze in het leven hebben gemaakt en over vertrouwen en vergeving.

Daarmee werd ik als lezer ook aan het denken gezet. Je krijgt als lezer vragen voorgeschoteld als “Ben ik gelukkig met de keuzes die ik gemaakt heb?” “Wat zijn mijn diepste verlangens en mogen die er zijn?” en “Hoever zou ik gaan om iemand te vergeven?” Dit vond ik interessante dingen om over na te denken.

Op sommige momenten is het verhaal ook erg romantisch. De belangrijkste romance is die tussen Cleo en één van haar collega’s, maar later komt daar nog een mooie romance bij.

Al met al vond ik dit een geweldig boek om te lezen. De spanning, romantiek en belangrijke vraagstukken zorgden ervoor dat ik steeds graag door wilde lezen. Ik heb erg genoten van het lezen van dit boek.

Eerder verschenen op DrukInkt