Zaterdag, 29 juni, 2019

Geschreven door: Durst, Kathryn
Artikel door: Pontororing, Rita

Hé Yopa

Opa’s en oma’s opgelet!

[Blog] Voorlezen! Het Opa-boekje van uitgeverij Ploegsma Op avontuur met opa  is uitvoerig voorgelezen op de Opa/Oma-dag van kinderopvang van kleinzoon. Wat een feest. Bij Partou Flipjesstraat Almere hebben de begeleiders een leuk programma opgezet. Yoga met kleinkind. Een Opa die kinderliedjes speelt op een euphonium.

De kinderen genieten mee met de avonturen van Opa en Bram op de avonturenzolder. En Oma? Geen Oma-boekje voorlezen? Ach dat is al gebeurd. De hele week is voorgelezen uit Opschieten, oma 

Leuk zoals deze kinderopvang de Opa en Oma-boekjes van uitgeverij Ploegsma gebruikt hebben.

In de Leeuwarder Courant van 22 juni 2019 verscheen een artikel waarin de rol van grootouders wordt belicht. In het artikel wordt beschreven dat er in heel veel jonge gezinnen gebruik wordt gemaakt van hulp van opa’s en oma’s.

Sociologie Magazine

DLVA besteedt in de Nieuwsbrief van vandaag, 29 juni 2019 aandacht aan enkele leuke voorleesboekjes waarin Opa of Oma een rol spelen.

[Aankondiging] Naast recente Opa en Oma-boekjes verschijnt september 2019 Hé Yopa. Het boek is geschreven door Paul McCartney. Het boek gaat over Yopa, een ontdekkingsreiziger. Hij neemt zijn vier kleinkinderen mee op reis over de hele wereld.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles