Zaterdag, 15 juni, 2019

Geschreven door: Barrow, David
Artikel door: Pontororing, Rita

Heb jij misschien Olifant gezien?

Op het Mooie Kinderboekenfestival op zoek naar Olifant

[Nieuws] Het kinderboekenfestival deze maand is leuk om te bezoeken voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar. Ook welkom zijn ouders, opa’s, oma’s, oom, tantes, of wie het maar leuk vindt om met de kinderen mee te gaan.

Elk jaar verschijnen er prachtige kinderboeken. Aan een aantal van deze boeken worden activiteiten gekoppeld op dit Mooie Kinderboekenfestival. Er zijn achttien boeken die geselecteerd zijn en waarom hele leuke werelden gecre√ęerd worden.

Op de site van het Mooie Kinderboekenfestival staat:

“Zo kunnen de kleinste bezoekers in een reusachtig doolhof op zoek gaan naar de verstopte olifant uit Heb jij misschien Olifant gezien? of de Konijnentango leren dansen op een spiegelvloer.

Schrijven Magazine

Oudere kinderen mogen stop motion filmpjes maken in het sprookjesachtige decor van¬†Vosje, of opstijgen in een heuse raket¬†en leren over het ontstaan van de aarde in¬†Het hele soepzootje. Kinderen vanaf acht jaar worden rechter voor een dag in de rechtbank van¬†De Zweetvoetenman¬†of volgen een workshop graffiti spuiten rondom het bizarre boek¬†ZEB.”

En er zijn ook een paar schrijvers en illustratoren aanwezig. Lees wie er komen, om welke boeken het gaat en lees de praktische informatie op de site van Kinderboekenfestival. Er moeten namelijk van te voren kaarten besteld worden.

Het Mooie Kinderboekenfestival is te bezoeken in de volgende steden:
’s Hertogenbosch (16 juni 2019 van 11.00-17.00)
Hoogeveen (23 juni 2019 van 11.00-17.00)

Eerder gepubliceerd op Kinderboekenfestival