Zaterdag, 7 december, 2019

Geschreven door: Digman, Kristina
Artikel door: Pontororing, Rita

Het atelier van Flora.

Het ligt voor het oprapen

[Recensie] Eigenlijk heeft Het atelier van Flora, geen recensie nodig. De uitleg die Flora geeft, zegt meer dan genoeg. De ondertiteling eveneens: Knutselwerken uit de natuur.

Flora, het meisje op de cover legt eerst uit dat haar naam “Bloem” betekent en dat ze heel graag buiten is. Ze is een “dingenzoeker” of een “dingenvinder.” Ze pakt dingen uit de natuur op en dan vinden de dingen haar. Ze bekijkt wat ze gevonden heeft en dat inspireert haar om er wat van te maken.

En dat is wat dit boek doet. Laten zien wat er in de natuur te vinden is en ideeën aanreiken wat je er mee kunt doen. Bij de gevonden dingen worden bovendien nog de namen gegeven. Om wat te noemen essenblad, essenzaden, kastanjebolster, pijnboomappels.

Per gevonden onderwerp worden twee pagina’s gebruikt om aan te tonen wat zoal gemaakt kan worden. Korte beschrijving van wat opgeraapt kan worden bijvoorbeeld “Es.” Kopjes “Dit heb je nodig”, “Zo maak je het”. Er zijn ook illustraties te zien van de voorbeelden.

Ons Amsterdam

Er wordt zelfs uitgelegd hoe een droogpers gemaakt kan worden. En daarna “Maak zelf kaarten.”

De laatste twee bladzijden worden alle beschreven natuurdingen nog een keer uitgetekend voorzien van naam.

HĂ©Ă©l klein minpuntje, Flora mag er wel iets vlotter uitzien. Verder een hartstikke leuk doeboek. Eerst lekker buiten verzamelen, dan wat maken. Bij slecht weer staan er zelfs suggesties om binnen wat te zoeken. Een enkele suggestie, maar wel leuk. En vooral leuk om samen te doen. Beginnen maar.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles