Zaterdag, 14 december, 2019

Geschreven door: Zommer, Yuval
Artikel door: Alem, Katelijne van

Het boompje in het bos

“De avond kwam, er viel een ster”

De auteur en illustrator

[Recensie] Yuval Zommer studeerde aan het Royal College of Art in Londen. Als een creatieve director werkte hij bij grote reclamebureaus. Hij werkt voor verschillende uitgevers. Zijn schrijfstijl is vriendelijk en beeldend. Yuval illustreerde vele informatieve boeken over de natuur, o.a. ‘Het buitengewone beestenboek’ (2017) en ‘Het vrolijke vogelboek’ (2019). 

Verhaal

Een dennenboompje is te klein en te misvormd om in de kersttijd te worden uitgekozen als kerstboom. Het boompje blijft alleen achter in het bos, maar dan gebeurt er iets wat het nooit had durven dromen


Foodlog

Kerstboom

In dit boek draait het om het boompje dat zo graag een kerstboom wil zijn. Misschien haal jij zelf ook wel een boom in huis! Waar gaan jullie dan naartoe? En als jullie naar het bos gaan, kun je op zoek gaan naar net zo’n boompje als in dit boek. Wie weet kun je hem ook wel versieren met mooie blaadjes, bessen en bloemen!

Dieren

De dieren worden ook erg mooi neergezet, op veel pagina’s kun je op zoek naar de eekhoorn, verschillende soorten vogels, de uil en het hert. Zie jij de dieren? En wat is je lievelingsdier! Leuk om na te tekenen uit dit mooie boek!

Vormgeving

Wat een geweldige aspecten zitten er in het boek. Zo komen we erachter dat het boompje uiteindelijk heel gelukkig is in het bos, waar al zijn dierenvrienden hem met de mooiste spulletjes uit het bos komen versieren. En er daalt een prachtige ster op de top van het kerstboompje. Wat een plezier is er in het bos, zo mooi ook de eindplaat waar er twee kinderen bij het boompje zitten te lezen. De tekst is op rijm en erg fijn om voor te lezen, de illustraties zijn magisch mooi, om in te verdwalen. De details zijn ontzettend mooi uitgewerkt en de kaft is stevig, daar staat het boompje mooi op te stralen met glitters. De glitters zijn echt te voelen!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles