Zaterdag, 17 oktober, 2020

Geschreven door: Zommer, Yuval
Artikel door: Alem, Katelijne van

Het Briljante Bloemen Boek

“De trompetklimmer wordt ook wel ‘oranje schurk’ genoemd”

De auteur en illustrator

[Recensie] Yuval Zommer studeerde aan het Royal College of Art in Londen. Hij werkte als creative director bij allerlei grote reclamebureaus – als een soort Don Draper dus! Bij Lemniscaat verschenen eerder van zijn hand Het Bijzondere Beestjes BoekHet Buitengewone Beesten Boek, Het Zinderende Zee Boek en het vrolijke prentenboek De grot van Bruine Beer.

Verhaal 

Wat vreet een venusvliegenvanger?
Hoe sterk is een reuzenwaterlelie?
Kan een cactus bloeien?
Lees het allemaal – en nog veel meer- in dit Briljante Bloemen Boek.
Ontmoet allerlei kleurige, vreemde, vleesetende en wonderlijke bloeiende planten van over de hele wereld. Ontdek onder andere waar ze groeien, hoe ze overleven en hoe ze dieren lokken.
Kun je ook de bijzondere bloembol vinden die in dit boek is verstopt?

Archeologie Magazine

Bloemen

Geweldige bloemen zijn er te vinden in dit boek! Herken jij er een paar? Neem het boek mee de natuur in en ga op zoek! In je eigen tuin of in de bloemenwinkel zul je ook vast van alles kunnen vinden. Leuk om in het boek erover te lezen!

Zaadjes

In het boek is een dubbele pagina te vinden over zaadjes en verspreiding. Mooi om vervolgens te bekijken of je zaadjes ziet rondvliegen of te zien hoe het mee gaat met andere dieren. Als je nu buiten rondloopt zie je overal esdoornzaadjes, ze wentelwieken uit de boom naar beneden als minihelikopters. Ook leuk om zelf mee te spelen! Kun jij het esdoornzaadje laten vliegen?

 Vormgeving  

Een prachtig boek. De illustraties zijn magisch mooi en zeer waarheidsgetrouw. Ieder moment zie je weer iets nieuws, het is een boek dat interessant blijft om open te slaan. Ook zal het vele leeftijden kinderen en volwassenen aanspreken, iedereen kan er op zijn eigen manier veel uithalen. Doordat er veel feitjes in staan, is het een zeer leerzaam boek.  De stukken uitleg zijn nooit te lang, zodat ze goed opgenomen kunnen worden. Prettig is dat alles in onderwerpen is opgedeeld, voorin het boek kun je de inhoud vinden en alles gemakkelijk opzoeken.

Naast veel uitleg over de bloemen, kun je in dit boek ook vinden hoe je eigen bloemen kunt kweken en kun je in het boek vijftien gouden bloembollen vinden!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles