Zaterdag, 18 januari, 2020

Geschreven door: Lansly, Holly
Lynch, Stuart
Artikel door: Alem, Katelijne van

Het dikke billenboek

“Wie heeft de dikste billen van het land?”

De auteur

[Recensie] Holly Lansly houdt ervan om liedjes te verwerken. In dit boek verwerkt ze “ze kunnen zeggen wat ze willen”, naar een nieuwe vertelstijl. Ze schrijft daarnaast ook ontroerende boekjes die gelezen kunnen worden voor het slapengaan, zoals Babybeer doet een wens.

De illustrator

Stuart Lynch maakt veel levendige patronen. Hij gebruikt deze voor boeken, maar ook om wenskaarten, speelgoed, textiel en t-shirts te maken. Hij staat daarnaast bekend om zijn snelle tekenstijl met veel humor.

Dans Magazine

Verhaal

Hilarisch prentenboek op rijm over welk dier de dikste billen heeft, met squishy billen op elke bladzijde en met een knipoog naar het bekende kinderliedje Ze kunnen zeggen wat ze willen.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft de dikste billen van het land?
Hyena ligt dubbel van het lachen. Al die dikke billen, het is om te gillen.
Maar wie heeft nou eigenlijk de ĂĄllerdikste billen…?

Dieren

In dit boek komen vele dieren naar voren. Ken jij ze allemaal en hoe zien ze er eigenlijk uit? Samen kunnen jullie op zoek naar plaatjes van de dieren of misschien een kijkje nemen in de dierentuin!

Grapjes

Het gezellige boek bestaat uit veel humor. Ken jij grapjes of misschien bedenk je wel een grapje! Pak er ook eens een moppenboek bij, zo hebben jullie de hele middag pret voor tien!

Vormgeving

Een stevig kartonnen boek met zachte billen. Zo kunnen jonge kinderen er in prikken, het rubber is stevig dus blijft goed heel. De illustraties zijn helder en vrolijk, het boek is uitnodigend qua uiterlijk. De teksten zijn kort en goed te volgen, de opzet is misschien wat aan de schreeuwerige kant. Maar  ik denk dat jonge kinderen er veel pret aan beleven!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles