Zaterdag, 21 augustus, 2021

Geschreven door: Hughes, Kathryn
Recensie door: Arts-Honselaar, Hanneke

Het geheim

Ze wiegde hem heen en weer en dacht terug aan hoe simpel, gelukkig en ongecompliceerd hun leven voor Jakes verwoestende diagnose was geweest.

[Recensie] Beth is op zoek naar antwoorden. Wanneer haar moeder onverwachts overlijdt, is ze bang die nooit meer te zullen vinden.

“Ze had veel van haar moeder gehouden, maar zo had het niet mogen eindigen. Er waren veel zaken onuitgesproken gebleven, en nu was het te laat.”

Beth heeft nooit de waarheid over haar afkomst gekend. Maar nu hun zoon Jake een donornier nodig heeft, kan dat de redding zijn die hij nodig heeft. Wanneer Beth een oude, verkleurde krant tussen de spullen van haar overleden moeder vindt, beseft ze dat de sleutel tot de toekomst van haar zoon in haar eigen verleden ligt. Ze moet teruggaan naar waar het allemaal begon.

Het geheim vertelt afwisselend het verhaal van de zoektocht van Beth naar het geheim dat Jake kan redden en hetgeen zich in het verleden werkelijk heeft afgespeeld en tot dit geheim heeft geleid. Het verhaal is mooi geconstrueerd en als lezer beleef je de emoties en de hoop mee. Naarmate het boek vordert wordt het ontrafelen van het geheim urgenter.

Foodlog

Het geheim maakt inzichtelijk met welk een hoop en spanning ouders van ernstig zieke kinderen leven en hoe belangrijk familiebanden in dat opzicht zijn. Het verhaal ontroerde me daarom regelmatig.

De auteur

De Engelse internationale bestsellerauteur Kathryn Hughes runde samen met haar man bijna dertig jaar een zaak in Canada, voedde twee kinderen op en reisde vervolgens de wereld rond. Haar romans worden in meer dan dertig landen gelezen. Nu woont Kathryn in de buurt van Manchester, Engeland. Ā 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles