Zaterdag, 2 november, 2019

Geschreven door: Llenas, Anna
Artikel door: Alem, Katelijne van

Het kleurenmonster gaat naar school

“Een toverwolk waarmee je kunt vliegen?”

De auteur en illustrator

[Recensie] Anna Llenas is illustrator en grafisch ontwerper. Ze heeft een master in kunsttherapie en werkt momenteel naast auteur en boekillustrator ook als kunsttherapeut. Ze heeft haar eigen productlijn. Ze maakte vele mooie kinderboeken, Het kleurenmonster is in Nederland het bekendste boek van Anna.

Verhaal

School, wat is dat voor iets?

Het kleurenmonster is een beetje zenuwachtig.
Hij gaat vandaag voor het eerst naar school en hij heeft geen idee wat dat inhoudt.
Wees maar niet bang, monster! Er wachten daar nieuwe avonturen op je, en je zult veel nieuwe vrienden maken.
“Ga met het kleurenmonster mee naar school en ontdek wat hij allemaal meemaakt!”

ScĂšnes

Eerste schooldag

Ga jij al naar school of ga je bijna naar school? Dit boek is ideaal om je kind voor te bereiden op de basisschool. Allerlei emoties komen terug in het boek, zodat je kind zich vast in iets daarvan zal herkennen.

Vrienden

Een belangrijk onderwerp is ook vrienden maken. Misschien kunnen jullie het samen hebben over vriendjes, wie jullie vrienden zijn en wat jullie samen doen. Het kleurenmonster houdt heel erg van knutselen, je kunt ook samen wat gaan knutselen voor vrienden of met je vriendjes gaan knutselen. Of voor je juf, juf Tessa heeft een belangrijke rol in dit leuke boek.

Vormgeving

De rode rugzak straalt van de kaft af. Wat een mooi, aansprekend boek! De collagetechniek die gebruikt wordt maakt het boek levendig, de kleuren zijn helder en sprankelend. Alle emoties zijn goed af te lezen, wel extra leuk om eerst het eerste boek over het kleurenmonster gelezen te hebben: Het kleurenmonster. Voorin het boek wordt nog even kort aangegeven waar de kleuren voor staan, dus dat is heel fijn! Het monster is zeker niet eng, vooral aandoenlijk en lief. Een mooi boek om je kind voor te bereiden op de basisschool.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles