Zaterdag, 23 maart, 2019

Geschreven door: O'Byrne, Nicola
Recensie door: Alem, Katelijne van

Het konijn, het donker en de koektrommel

Voorzichtig tilde Konijn de koektrommel op. Die voelde koel en zwaar

De auteur

[Recensie] Nicola O’Byrne kon al heel vroeg leuke verhalen schrijven en tekenen. Ze heeft in veel verschillende plaatsen gewoond, geboren in Swaziland. Ze studeerde in Edinburgh aan het College of Art en woont nu in Londen. Ze schrijft en tekent kinderboeken en maakt daarna onder andere kaarten en beeldmateriaal. Ze is ook bekend van het boek Pas op! Dit boek bijt!.

Achterflaptekst

“Het is avond maar konijn wil niet naar bed. Dus hij ontvoert het donker, zodat hij de hele nacht kan opblijven! Maar konijn komt erachter dat het donker heel erg belangrijk is.”

ScĆØnes

Verhaal

Het wordt alweer donker, maar konijn heeft geen zin te gaan slapen. Zijn plan is het donker te gaan vangen in zijn koektrommel. Want als het niet donker is, hoeft hij ook niet te slapen. Het donker vertelt vanuit de koektrommel dat de nacht ook veel belangrijke kanten heeft. Bijvoorbeeld voor andere dieren, de wortels waar konijn mee wil ontbijten en ook om na een lekkere nacht slapen weer heerlijk te kunnen ontbijten. Misschien dat konijn het donker toch wil bevrijden!

Vormgeving

Een mooi boek op A4-formaat. Midden in het boek zit een pop-up van de koektrommel, een mooie spannende plaat voor kinderen. De tekeningen zijn tot in detail uitgewerkt en het donker wordt erg vriendelijk neergezet in dit boek. Ideaal voor kinderen die niet willen gaan slapen! Een herkenbaar verhaal dat zo is uitgewerkt dat het veel kinderen aan zal spreken.

 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles