Zaterdag, 28 maart, 2020

Geschreven door: Meyer, Stephenie
Artikel door: Wortman, Sanne

Het korte tweede leven van Bree Tanner

Je weet al hoe het afloopt

[Recensie] In de meeste verhalen komen heel veel personages voor. Vaak zie je deze personages alleen uit het perspectief van de hoofdpersoon of enkele hoofdpersonen. Dit terwijl er heel veel informatie schuilgaat achter de andere personen, wat heel erg interessant kan zijn! Stephenie Meyer is een koningin in personages maken. Ze weet iedereen zo neer te zetten dat ze duidelijk te onderscheiden zijn aan de hand van een paar bijzondere eigenschappen of kenmerken. Deze eigenschappen en kenmerken zitten vervolgens ook nog eens op zoā€™n manier in elkaar dat het personage logisch is. 

In haar Twilight-saga, die vooral vanuit het perspectief van Bella geschreven is, en een beetje vanuit Jacob, kom je heel veel personages tegen, die veel meer achtergrond hebben dan je weet. Soms merk je wel, hmm, hier is over nagedacht, dit zit goed in elkaar, maar krijg je niet alle informatie omdat die niet allemaal relevant is, of niet zichtbaar voor de ik-persoon. Want al die personages hebben hun eigen redenen om op bepaalde locaties te zijn, en die reden heeft vaak helemaal niks met Bella te maken. 

Bree is een van die personages. Ze komt maar heel kort in het verhaal van Bella voor, en Bella weet niet eens haar naam. Toch zit er een hele geschiedenis achter Bree, waarom ze in het verhaal van Bella voorkomt, hoe ze op die plek is beland. Dat is waar dit boekje over gaat. 

Steph Meyer heeft het in haar typische schrijfstijl geschreven, die gewoon prettig om te lezen is. Daarnaast was het heel verhelderend om te lezen, omdat het veel duidelijk maakt over het verhaal van Bella, wat in Bellaā€™s verhaal maar gewoon aangenomen wordt als ā€˜het is zoā€™. 

Foodlog

Een erg leuk boek voor de die-hard Twilightfan (Twihard) die na de epische saga nog niet genoeg heeft gehad en meer, meer, meer wil lezen uit deze wereld. Wel beetje een triest einde, maar dat weet je van tevoren.


Voor het eerst verschenen op De Leesclub van Alles