Zaterdag, 19 oktober, 2019

Geschreven door: McLachlan, Jenny
Artikel door: Zuijderduijn, Joost

Het land van Raas

Ode aan de verbeeldingskracht

[Recensie] Dit boek is ideaal leesvoer voor de jonge fantasyavonturier. Arthur en Roos zijn twee kinderen die langzaam volwassener worden, hoewel Arthur hier nog lang niet aan toe is. Zijn zus is alleen maar bezig met erbij horen, terwijl de tweeling vroeger zo’n mooie band had en vaak met elkaar speelden in hun verzonnen fantasywereld, met kaart en al. Als het avontuur eenmaal gaat beginnen komt Arthur erachter dat zijn wereld ook echt is! Raas is een geniale wereld vol magie en kinderlijke verbeelding.

Spanning
Dit boek bevat een mooie dosis aan actie en spanning waardoor je alleen maar verder wil lezen. Raas is een fantastische wereld, maar ook een gevaarlijke. Doordat de tweeling niet meer gelooft in Raas raakt de wereld langzaam in verval en de grote schurk in deze wereld is steeds sterker geworden. Hierdoor is Arthur constant op pad om zijn opa te redden, maar hij probeert daarnaast ook zijn band met zijn zus weer op te bouwen, die nog twijfels heeft over Raas. Verwacht wat spannende achtervolgingen, gevechten, drakenvluchten en meer!

Illustraties
Dit boek is een ode aan de verbeeldingskracht van kinderen. Nooit geweten dat een fantasiewereld bedacht door kinderen zo levendig kon zijn! Er komt een vervolg op dit boek, waar ik ook erg naar uitkijk. Er valt vast nog genoeg te ontdekken in Raas, zeker met al die mooie illustraties in dit boek! Dit boek is een mustread voor de jonge lezers die moeten inzien dat hun fantasie kostbaarder is dan wat dan ook.


Eerder verschenen op www.nerdygeekyfanboy.com

Boekenkrant