Zaterdag, 23 mei, 2020

Geschreven door: Ham, Lizzie van den
Frank, Lily
Artikel door: Brummelhuis, Bianca

Het lied van mijn hart

Grappig en romantisch

[Recensie] Als muziekdocent Anne net voor de zomervakantie te horen krijgt dat haar contract op het Haags Lyceum niet wordt verlengd, kan ze haar oren niet geloven. Gelukkig vindt ze snel een nieuwe baan op het Thorbecke College. Wanneer ze in december mee wordt gevraagd op een schoolreis naar Brussel waar ook het Haags Lyceum aan meedoet, staat ze ineens oog in oog met haar opvolger Sjoerd Scheltema. Dan wordt pijnlijk duidelijk waarom haar contract niet werd verlengd: Sjoerd is het neefje van haar oude directeur.

Intussen staat ook 5-HAVO-leerling Liv voor een onaangename verrassing als blijkt dat haar grote rivaal van het Haags Lyceum meegaat naar Brussel. Kim Ji Ho versloeg haar genadeloos tijdens Den Haag’s Got Talent en hij laat geen gelegenheid voorbij gaan om dat haar in te wrijven. Liv kan Kim nu nog minder uitstaan en doet er alles aan om hem te ontlopen.

Ik vind dit een heel fijn feelgood verhaal. Het is zowel grappig als romantisch en af en toe ook een beetje spannend. Het blijft allemaal een beetje luchtig en niet te overdreven. Het achtergrondverhaal vond ik zeker goed uitgewerkt.

Muziek speelt een grote rol in dit boek. Het zorgt voor ruzies en ongemakkelijke situaties, maar ook voor prachtige, liefdevolle momenten. Ik vond dit een leuk onderdeel van het verhaal.

Wordt Vervolgd

Een grappig element in het boek vond ik het volgende: De leerlingen doen op een gegeven moment een speurtocht door Brussel. De opdrachten worden woord voor woord benoemd . Zo krijg je als lezer allerlei weetjes over Brussel voorgeschoteld.

Er kwam in dit boek tenminste Ă©Ă©n oude bekende voorbij uit de vorige boeken van Lizzie van den Ham. Dit vond ik leuk om te lezen.

De emoties en reacties van de hoofdpersonages worden in het boek soms wat uitvergroot, waarschijnlijk om het spannender te maken. Daardoor lijken sommige personages af en toe wat te overreageren. Wat ik fijn vond in het boek, is dat de personages later bereid waren hun mening te herzien. Zo leidde dit gelukkig niet tot een opeenstapeling van misverstanden en een te veel aan drama. Er is niet teveel spanning, maar ook niet te weinig.

Ik vond Het lied van mijn hart een heel prettig verhaal om te lezen en vond het jammer dat het boek uit was. Ik heb na afloop een paar keer gedacht dat ik eigenlijk wel verder had willen lezen. Ik hoop dan ook dat er nog een verhaal van deze twee schrijfsters samen komt.


Eerder verschenen op Drukinkt