Zaterdag, 9 februari, 2019

Geschreven door: Onbekend
Recensie door: Out, Esther

Het poké kookboek

Poké bowls in alle soorten en maten

[Recensie] Poké bowls zijn al een tijdje hip, vooral bij mensen die graag gezond en puur eten. In Het Poké Kookboek vind je een hele verzameling aan inspiratie.

Pok√© komt uit de Hawa√Įaanse keuken en betekent ‚Äėgesneden‚Äô of in ‚Äėstukjes‚Äô¬† en pok√© bowls horen ‚Äď alsdus het boek ‚Äď net zo bij de Hawa√Įaanse cultuur als bitterballen bij de onze. De oorspronkelijke pok√© bowl wordt gemaakt met geelvin tonijn en sushirijst, maar sinds de pok√© bowl is overgevlogen naar Amerika en Europa zijn er vele variaties in omloop.

In dit boekje wordt duidelijk uitgelegd hoe je een pok√© bowl opbouwt. Het is namelijk niet de bedoeling dat je alles als een soort salade door elkaar husselt. Een pok√© bowl bestaat uit de basis (meestal sushirijst), de premium (het hoofdingredi√ęnt, meestal vis maar bijvoorbeeld kip of tofu kan ook), de topping (groente en fruit), de saus (denk bijvoorbeeld aan marinades) en tenslotte de final touch (bijvoorbeeld sesamzaadjes, geroosterde noten of chiliflakes).

Na deze uitleg volgt een lijst met ingredi√ęnten die veel in pok√© bowls worden gebruikt waarna wordt verteld hoe je sushirijst precies bereidt. Verder lees je hoe je andere ingredi√ęnten, zoals bijvoorbeeld quinoa of broccolirijst, als basis kunt gebruiken.

Boekenkrant

Hierna volgen de recepten, vijftig stuks maar liefst. Pok√© bowls is alle soorten en maten. De recepten zijn verzameld per hoofdingredi√ęnt. Alle bowls met zalm staan bij elkaar en ook alle bowls met bijvoorbeeld tonijn of kip staan bij elkaar. Voor de bowls zijn leuke namen bedacht als ‚Äėpurple rain‚Äô, sassy cucumber en dark & stormy. Er is een apart hoofdstuk gewijd aan vegetarische bowls en een hoofdstuk voor sauzen en marinades.¬†Als laatste vind je nog een aantal ‚Äėparty treats‚Äô in het boek, lekkere hapjes ge√Įnspireerd op het pok√© idee.

Het Pok√© Kookboek¬†is een leuk hebbedingetje voor de liefhebber van pok√© bowls en voor mensen die inspiratie willen om te vari√ęren met het idee van de pok√© bowl. Ook kun je het prima cadeau geven aan mensen die graag gezond eten en ervoor in zijn om eens iets nieuws te proberen.

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.