Dit bakboek maakt de stap naar zelf brood bakken gemakkelijk en toegankelijk!
[Recensie] Ik ben een echte brood eter. Elke zaterdag haal ik bij bakkerij Raat in Alkmaar heerlijke zuurdesembrood. Knapperige korst zacht en stevig van binnen, zalig gewoon. Dit bakboek daagde me uit het brood eens zelf te maken. En met succes!
Zuurdesembrood is supergezond. Steeds meer mensen kiezen voor natuurlijke, zelfgebakken broden in plaats van massaal geproduceerd, smakeloos brood. Als je eenmaal je eigen zuurdesemstarter gemaakt hebt, hoef je hiervan maar een klein beetje toe te voegen aan de andere ingrediënten en dan al ben je goed op weg naar een heerlijk, vers brood.
Hoe bak ik zuurdesembrood begint met een stap-voorstap-gids voor het maken en kneden van deeg en het vormen, bereiden en bakken van een standaard zuurdesembrood. Hierop kun je variëren met bijvoorbeeld oergranen, zoals kamut en spelt. Ook zijn er recepten voor zoete of hartige zuurdesembroden, bijvoorbeeld met halloumi & munt of dadel & walnoot.
Dit bakboek maakt de stap naar zelf brood bakken gemakkelijk en toegankelijk.
—
Eerder verschenen op kookboekenrecensies.nl