Zaterdag, 12 oktober, 2019

Geschreven door: Patterson, James
Roughan, Howard
Artikel door: Groot, Denise de

Honeymoon

Gruwelijke seriemoordenaar maakt het knap ingewikkeld

[Recensie] Honeymoon volgt niet Ă©Ă©n ingewikkelde moordzaak, maar twee. Tijdens het lezen van dit verhaal ben je dan ook opzoek naar twee seriemoordenaars. Aan het begin ben ik altijd vastberaden om eerder dan de hoofdpersonen achter de dader te komen. James Patterson heeft mij dat aardig moeilijk gemaakt. 

Rechercheur geschorst

Het boek Honeymoon volgt twee politierechercheurs. Als eerste volg je John O’Hara. John is in eerste instantie geschorst, maar omdat hij door iemand met veel invloed wordt ingehuurd, mag hij als privĂ© detective werken. Pas getrouwde stellen worden namelijk op gruwelijke wijzen vermoord. Als tweede volg je Sarah Brubaker. Sarah zoekt een seriemoordenaar, die zijn slachtoffers niet geheel onwillekeurig uitkiest. Er worden namelijk allemaal mannen vermoord met de naam John O’Hara. 

Ingewikkeld switchen

Het boek bestaat uit vijf delen met korte hoofdstukken. Als lezer wissel je steeds tussen het perspectief van John en Sarah. Hierdoor switch je ook steeds tussen twee verschillende zaken, dit maakt het verhaal af en toe een beetje ingewikkeld. 

Beetje onpersoonlijk

Je vraagt je continue af hoe de twee zaken samen komen. James Patterson heeft dat goed aangepakt, want het boek verliest op geen enkele moment zijn spanning. Het verhaal richt zich echter vooral op de politiezaken. Je leest weinig over de gevoelens van John en Sarah. Dit maakt het verhaal helaas een beetje onpersoonlijk. 

Sociologie Magazine

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles.