Zaterdag, 23 mei, 2020

Geschreven door: Brink, Noortje
Artikel door: Mourik, Paula van

Hotel van sneeuw

Lekker lezend debuut lijdt aan vleugje ongeloofwaardigheid

[Recensie] Hotel van sneeuw is een leuk verhaal voor even tussendoor. Verwacht alleen geen hoogstaande dialogen en ingewikkelde plots. Stella en haar man Joost gaan door een nare periode heen. Stella heeft een miskraam gehad en ze¬†¬†¬†zitten midden in een verbouwing. Om hun zinnen te verzetten neemt Joost Stella mee naar een luxehotel om daar oud en nieuw te vieren. Maar zodra ze het pad oprijden naar het kasteel waarin het hotel is gevestigd, bekruipt Stella een angstig voorgevoel. Tijdens het inchecken lijkt er een fout te zijn gemaakt met de reservering. Het hotel is volgeboekt door een grote familie die daar ieder jaar oud en nieuw viert. Gelukkig kunnen Stella en Joost in een achteraf-kamertje terecht. Al snel blijkt dat het bange voorgevoel van Stella terecht was…

Hotel van sneeuw is het debuut van Noortje Brink (1978) en uitgebracht als e-boek. Het is een korte, vlot lezende thriller waardoor je vrij snel door het boek heen gaat. Vanaf het begin is duidelijk met welke emoties Stella worstelt. De gebeurtenissen stapelen zich razendsnel op. Vrij snel worden die ook weer opgelost. Dat gebeurt jammergenoeg op een niet overtuigende wijze. In het echte leven zal dit probleem niet zo maar zonder slag of stoot van de baan zijn.

Het verhaal bevat wel meer sc√®nes die ongeloofwaardig en wat klunzig overkomen. Jammer, want het verhaal op zich is niet gek bedacht. Maar vanwege de lengte van het boek was de auteur kennelijk genoodzaakt om het niet al te ingewikkeld te maken. Liefhebbers van schrijvers als Suzanne Vermeer en Linda van Rijn zullen zeker gecharmeerd zijn van Hotel van sneeuw.

Wordt Vervolgd

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles