"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

Hungarian Dessert Book

Zaterdag, 28 januari, 2017

Geschreven door: Tamas Bereznay
Artikel door: Marco Louter

Hongaarse delicate desserts

[Recensie] Een verrassend authentiek kookboek van Tamás Bereznay geschreven in het Engels over Hongaarse desserts. Het is een ultiem verzamel dessertboek geworden voor de fans van de Hongaarse keuken. Het Hungarian Dessert Book, met een aanstekelijke bloemrijke cover, is een echt delicatesse boek geworden: het biedt 75 prachtig geïllustreerd recepten met typische (warme) desserts uit Hongarije. Hongarije is een echt dessert land! In de straten van alle steden in Hongarije vind je koffie- en cake winkels. Zelfs in de kleinste dorpjes.

Tamás Bereznay gebruikt in zijn boek Hongaarse ingrediënten die inmiddels overal in Europa kunnen worden gekocht, zoals o.a. walnoten, sour cream, chocolade en abrikozen. Degenen die zich afvragen wat een Hongaarse huisvrouw maakt van maanzaad, noten of kwark zal zich verbazen. In dit kookboek vind je recepten voor o.a. strudels, cakes en warme desserts die stevig verankerd liggen in de Hongaarse eetcultuur. Mijn favoriete dessert: de blauwe bessen taart!

Tamás Bereznay is een van de populairste chefs in Hongarije en won de prijs van het beste kookboek in Hongarije van de Gourmand World Cookbook Award in 2010. Hij is de ambassadeur van de Hongaarse keuken en voormalig chef kok van de president.

~

Boekenkrant

Eerder verschenen op kookboekenrecensies.nl

Verkrijgbaar via Amazon Hungarian Dessert Book


Laat hier je reactie achter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.