Zaterdag, 30 mei, 2020

Geschreven door: Rijn, Linda van
Artikel door: Groot, Denise de

Ibiza Club

Spanning ver te zoeken in vakantiethriller

[Recensie] Nu we voorlopig niet meer op vakantie kunnen, is het extra fijn om weg te dromen bij een boek dat zich afspeelt in een ander land. Ibiza is de perfecte plek om over weg te dromen. Met die gedachte is Rosa van Leeuwen, beter bekend als dj RedLion verhuist naar Ibiza. 

Linda van Rijn is een schrijverspseudoniem, ze is na een carrière in de reiswereld begonnen met schrijven. Ze schrijft vooral vakantiethrillers die zich afspelen om bestemmingen waar ze zelf is geweest. 

Rosa lijkt het perfecte leventje te hebben. Haar muziek is succesvol. Haar agenda’s staan volgeboekt met optredens en ze wordt er zelfs rijk van. Ze is dol op haar zoontje Xavier en heeft een goede omgang met haar ex. Als ze zwanger blijkt te zijn van haar nieuwe vriend Timo gebeuren er veel onverwachtste gebeurtenissen, die haar leven op haar kop zetten. Ze weet niet wie ze nog kan vertrouwen en de paniek breekt pas echt los als haar zoontje in gevaar blijkt te zijn. 

Dit gevaar krijg je als lezer niet echt mee. Naar mijn smaak gaat een te groot gedeelte van het verhaal op aan een kennismaking met de hoofdpersonages Rosa, Timo en Matteo en hun onderlinge relatie. Verder zit er weinig spanning in het verhaal. Rosa krijgt een paar bedreigingen, maar is tijdens die bedreigingen nooit echt in gevaar. Ze komt er pas achteraf achter wat er gebeurd is, waardoor je minder met Rosa meeleeft. Het verhaal vind ik ook niet heel origineel. Er gebeuren geen spectaculaire dingen, waardoor de diepgang achterwege blijft en het verhaal een beetje saai is.  

Sociologie Magazine

De boeken van Linda van Rijn hebben een luchtig karakter. Het zijn geen literaire hoogstandjes, terwijl de uitgeverij wel literaire thriller op de cover zet. De boeken van Linda van Rijn lees je door de luchtige en vlotte schrijfstijl, vooral om jezelf te vermaken. Ze geven je een paar uurtjes ontspanning. Als je daar behoefte aan hebt is daar niks mis mee, maar dan kun je naar mijn idee door het gebrek aan spanning beter een ander boek van Linda van Rijn kiezen. 

Tijdens de laatste paar hoofdstukken komt de spanning wel goed naar boven. De dader blijkt toch uit onverwachte hoek te komen. Ook de motieven van de dader zijn goed bedacht. De laatste hoofdstukken maken dus veel goed, maar niet genoeg om Ibiza Club meer dan twee sterren te geven. 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Op 1 juni beginnen Spannende Boeken Weken. Lees hier de thrillerspecial van Bazarow Magazine