Zaterdag, 12 oktober, 2019

Geschreven door: Jewell, Lisa
Artikel door: Groot, Denise de

Ik volg je

Amerikaans dorpje valt ten prooi aan geheimzinnige stalker 

[Recensie] Iedereen heeft wel eens het gevoel gehad dat iemand je volgt.  Een naar gevoel, waardoor je je al snel onveilig voelt. In het boek Ik volg je lees je over mensen die gestalkt worden, maar ook over mensen die juist stalken. Ik had dan ook een naar onderbuikgevoel bij het lezen van dit boek. Je voelt constant dat er gevaar dreigt.

Politieverhoren

Ik volg je gaat over Joey die verliefd is op een buurman. Niks mis mee, behalve dan dat ze verloofd is met haar vriend Alfie. In Ik volg je lees je verschillende politieverhoren die in de toekomst plaatsvinden. Hierdoor weet je dat er een misdrijf gaat gebeuren. Wie het slachtoffer is en wat er is gebeurd, is niet zo snel duidelijk. 

Bereid tot een misdrijf

Wordt Vervolgd

De politieverhoren zijn interessant. Door de vragen die de politie stelt, krijg je een vermoeden van wat er gaat gebeuren. Alhoewel er geen echte actie zit in Ik volg je, weet Lisa Jewell je als lezer geboeid te houden. In het dorpje waar Joey woont, wonen veel ongewone mensen. Zo is er een tiener die meisjes en vrouwen bespioneert en een verwarde vrouw die overal een complot inziet. Hierdoor blijf je speculaties maken over wie van de inwoners bereid is om een misdrijf te plegen. 

Vage achterflap

Om eerlijk te bekennen, werd ik niet heel enthousiast bij het lezen van de achterflap van het ik volg je. Die is vaag geschreven met weinig vloeiend lopende zinnen. Echter werd tijdens het eerste hoofdstuk duidelijk dat de schrijfstijl in het boek daarmee niet te vergelijken is. Deze zinnen zijn juist vlot geschreven, waardoor je het boek het liefst in Ć©Ć©n zit uit wil lezen. 

Simpele oplossing

Uiteindelijk vond ik het einde van het boek echter niet bevredigend. Ik zat nog met een paar situaties die naar mijn idee te simpel waren opgelost. Toch isĀ Ik volg jeĀ een psychologische thriller die lekker weg leest. Je krijgt je te maken met bijzondere personages met verschillende achtergronden, waardoor de dader verrassend blijft.Ā 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles