Zaterdag, 22 augustus, 2020

Geschreven door: Straaten, Harmen, van
Artikel door: Pontororing, Rita

Ik zag twee beren woordjes leren

Ik zie, ik zie……

[Recensie] Een kijk en zoekboek met 400 woordjes voor peutertjes. Lekker stevig boek, heel geschikt voor de kleine peuterhandjes, gemakkelijk om in te bladeren.  De woorden zijn op elke twee pagina’s gerangschikt naar herkenbare alledaagse plekken, de kamer, in de keuken, in de tuin, totaal zijn er tien plekken te bekijken. Klein Beertje en Buurbeertje zijn op elke plek terug te vinden. Bovendien staan aan de linker en rechterzijde in een apart kader  voorwerpen die terug te vinden zijn op de verschillende plekken.

Een leuk boek om woorden te leren, niet alleen benoemen en aanwijzen maar ook op zoek gaan naar de dingen. Laat de krant zoeken op de grote plaat. Weet het kind nog niet wat een krant is, wijs het voorwerp aan in het kader. Een actieve manier om samen met woorden bezig te zijn.

Bij de illustraties staan de woorden uitgeschreven. Dit maakt dat het boek breder ingezet kan worden. Kinderen die na een jaar lezen hun leesvaardigheid kunnen oefenen. Voor kinderen die Nederlands als tweede taal moeten leren valt er heel wat te bekijken en te leren.  

Kortom een heel aantrekkelijk boek om in te kijken, te zoeken en te leren. Door de mooi gekleurde plaatjes ook een vrolijk boek.

Boekenkrant

Voor het eerst verschenen op De Leesclub van Alles