Vrijdag, 1 mei, 2020

Geschreven door: Cornelisse, Paulien
Artikel door: Zuijderduijn, Joost

Japan in honderd kleine stukjes

Heerlijk boek voor taal- en Japanliefhebbers

[Recensie] Japan in honderd kleine stukjesĀ is haast als een liefdesbrief aan Japan. Paulien Cornelisse heeft er gestudeerd, heeft er een serie over Japan gemaakt en kan er ontzettend veel over vertellen. Ik heb al veel boeken gelezen, maar Paulien Cornelisse had nog vele feitjes waar ik niks vanaf wist. Het boek was deels als een feest van herkenning, maar ook ontdekte ik veel meer over Japan.

Ik heb vooral genoten over de feitjes wat betreft de Japanse taal. Ik ben nu ook begonnen met het leren van Japans, dus al die feitjes over bepaalde Kanji-tekens zorgden dat ik erg gefascineerd raakte door de Japanse taal. Elk teken heeft een bepaalde betekenis, maar combinaties van tekens kunnen dan weer iets heel anders zijn. Paulien Cornelisse zorgde ervoor dat ik nog meer van Japan ben gaan houden!

De illustraties van dit boek zijn ook erg pakkend, komisch en heel duidelijk. Het zorgde voor een mooie toevoeging aan alle stukjes tekst over Japan, waar ik zeker van kon genieten. Ik las dit boek binnen twee dagen uit, maar ik denk dat ik nog vaak dit boek oppak en op een willekeurige bladzijde wat ga lezen. Japanse taalfeitjes, aspecten van Japan die daar heel trending zijn of juist ervaringen van Paulien die ze meemaakte als buitenstaander in Japan, de afwisseling is perfect en ik wil eigenlijk alleen maar meer lezen!

Japan in honderd kleine stukjesĀ is een heerlijk boek voor taal- en Japanliefhebbers. Paulien Cornelisse weet op een leuke manier te vertellen over dit fantastische land en veel opmerkelijke dingen te belichten. Het geeft me zo veel meer motivatie om verder te gaan met het leren van de Japanse taal, en ik ga maar alvast een spaarplan opzetten voor mijn volgende vakantieā€¦

Ons Amsterdam


Eerder verschenen op NerdyGeekyFanboy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.