Zaterdag, 14 mei, 2022

Geschreven door: Parks, Adele
Recensie door: Imbert, Saskia

Jullie allebei

Geen hoogvlieger, wel amusant en prettig leesbaar

[Recensie]De Engelse Adele Parks heeft in haar thuisland al heel wat bestsellers op haar naam staan. Het begin van haar nieuwste thriller, Jullie allebei, is echter langdradig door de vele details. Hoe hebben de vrouwen hun man leren kennen, hoe was de relatie met de ouders, hoe vullen ze hun dagen? Parks neemt ruim de tijd om haar personages te introduceren.

Leigh Fletcher is gehuwd met Mark en stiefmoeder van twee zonen. De paniek breekt uit bij Mark als hij haar niet thuis treft na een familiebezoek. Terwijl Mark gebroken is, kan het gezin rekenen op de steun van Fiona, de hartsvriendin van Leigh.

Brigadier Clements bijt zich vast in deze zaak, samen met de jonge agent Tanner. Alles wordt nog geheimzinniger als er nog een verdwijning van een vrouw wordt gemeld. Twee verschillende buurten in Londen, twee verschillende achtergronden. Wat hebben deze verdwijningen met elkaar te maken?

Jullie allebei is een psychologische thriller. Je gaat mee in de gedachtegang van de verdwenen vrouwen, je ziet hoe verschillend de beide mannen reageren, hoe de kinderen en de vriendin met de situatie omgaan. Het is verbazingwekkend dat de mannen maar weinig over hun vrouw weten.

Wandelmagazine

Ik had ook bedenkingen over het verleden en de geheimen van de verdwenen vrouwen. Vertellen zij wel de waarheid? Door de vele toevalligheden heeft dit verhaal zelfs een amusant tintje.

De ontknoping past volledig in de sfeer van misleiding, bedrog en verraad. Jullie allebei is niet echt nagelbijtend spannend, maar eerder ontspannende spanning. Misschien is dit geen hoogvlieger, maar het is wel fijn om te lezen. Jullie allebei heeft me een paar fijne leesuurtjes bezorgd.

Eerder verschenen op Perfecte Buren