Zaterdag, 21 maart, 2020

Geschreven door: Kudoh, Noriko
Artikel door: Alem, Katelijne van

Kattenkwaad

ā€œWe gaan lekker brood bakken!ā€

De auteur en illustrator 

[Recensie] Noriko Kudoh heeft inmiddels al 14 kinderboeken geschreven en geĆÆllustreerd. De broodfabriek is het eerste boekje uit een serie. Noriko woont en werkt in Japan.

Verhaal 

Miauw! Acht katten ruiken een onweerstaanbare geur van zoete broodjes uit de broodfabriek. Die zouden zij ook wel lusten! Wanneer de nacht valt, sluipen ze naar binnen om zelf brood te bakken. Maar dan… BOOEEM! Het dorp wordt opgeschrikt door een harde knal. Wat voor een kattenkwaad hebben ze nu weer uitgehaald?

ScĆØnes

Kattenkwaad

In dit boekje haalt de kattenfamilie kattenkwaad uit. Heb jij dit ook weleens gedaan? Of bijvoorbeeld jouw vriendjes? Wat vind je ervan? Misschien kun je ook wel grapjes bedenken om samen uit te halen?
De Broodfabriek is het eerste deel uit de serie Kattenkwaad

Bakken

In dit boekje wordt flink gebakken en dat werkt aanstekelijk! Misschien kun je samen met je ouders gaan bakken, of op school of de op opvang! En je kunt van alles maken, broodjes, cake of taart. De kattenfamilie bedenkt zelf hoe ze moeten bakken, maar dat pakt niet helemaal goed uitā€¦ Je kunt er beter een receptje bij houden of samen met je ouders of juf lekker gaan bakken!

Vormgeving  

Een geweldig leuk boekje, met een humorvol verhaal. Het is niet zo groot, prima vast te houden. Op een aantal paginaā€™s staat een paginagrootte illustratie, op andere paginaā€™s staan meerdere illustraties in kaders. De tekst staat in een duidelijk lettertype bovenaan de pagina. Leuk en rijkelijk geĆÆllustreerd, uitnodigend boekje om meerdere malen voor te lezen en later zelf te lezen. De tekeningen zijn vriendelijk, zacht gekleurd, maar duidelijk en stevig omlijnd weergegeven. Echt een supergrappig boekje, geweldig om te zien hoe de katten in broodfabriek van de familie Woef Woef gaan bakken.

ā€” 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles