Zaterdag, 14 december, 2019

Geschreven door: Carle, Eric
Artikel door: Alem, Katelijne van

Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg

“Wat is het warm en gezellig hier binnen”

De auteur en illustrator

[Recensie] Eric Carle verhuisde naar Duitsland toen hij zes was. Daar ging hij naar de kunstacademie. Op 23 jarige leeftijd ging hij  terug naar Amerika, en werkte daar als grafisch ontwerper. Schrijver Bill Martin jr vroeg hem op een dag of Eric tekeningen wilde maken bij het boek Beertje Bruin, wat zie je daar? Daardoor kwam Eric erachter dat hij van het maken van kinderboeken zijn beroep wilde maken. Hij gebruikt de collagetechniek en schrijft in zijn boeken graag over de natuur. De bekendste boeken zijn de boeken van Rupsje Nooitgenoeg.

Verhaal

Het is kerstavond en thuis wacht iedereen in spanning af.
Zal de kerstman komen?

Boekenkrant

Kerst

Wat een mooie kerstboom in het huis van Rupsje Nooitgenoeg! Er liggen allemaal cadeautjes onder! Ga jij ook iemand een cadeautje geven met Kerst? En zing je mooie kerstliedjes. In het boek klinken de klingelende klokjes, misschien heb jij ook een belletje om mee te klingen of kun je er eentje knutselen!

Thuis

De huiselijke sfeer wordt heel mooi neergezet in dit boek. Hoe ziet het er bij jou thuis uit met Kerst? Ga je versieren, hebben jullie misschien wel een haardvuur? Of ken je iemand met een haardvuur? Er staat een mooi huisje van Koek in het huis van Rupsje Nooitgenoeg. Wie weet kun je samen wel wat lekkers gaan bakken!

Vormgeving

Een mooie gouden editie van dit fijne kerstboek! Erg feestelijk en met mooie flapjes. Er worden in het boek vragen gesteld, achter de flapjes vind je het antwoord. Een prettig interactief boek, leuk om kerst met Rupsje Nooitgenoeg mee te mogen beleven. De sfeer van de tekeningen van Eric Carle is warm, duidelijk, de verfstreken geven het een mooi effect. Ook fijn voor kindjes om zelf in dit boek op avontuur te gaan, door zelf de flapjes open te maken, de pagina’s om te slaan en aan te wijzen wat ze zien.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles