Zaterdag, 12 september, 2020

Geschreven door: Makkink, Annie
Schubert, Dieter
Recensie door: Pontororing, Rita

kijk mijn letter

waar is mijn letter?

[Recensie] Op elke pagina een letter die centraal staat. Duidelijk aangegeven om welke letter het gaat. Bij elke letter een bijpassende illustratie, omkaderd. Er wordt geen gebruik gemaakt van hoofdletters of leestekens, slechts het vraagteken wordt ingezet. Het geeft rust op de paginaā€™s want het gaat om een boekje waarin kinderen al snel wat kunnen lezen.

De letters worden aangeboden in vierregelige verhaaltjes op rijm. Alle letters van het alfabet komen langs als ook klanken die aangeleerd worden. Een kind dat net kan lezen, kan al heel wat uit kijk mijn letter halen.

In de bijbehorende illustraties van kijk mijn letter is het korte verhaal bij de letter goed te herkennen. Onder aan de pagina zijn als extra, illustraties te zien die passen bij de desbetreffende letter. Dit maakt het boekje naast een leesboekje ook een kijkboek. En een ontdekboek, hoor je de letter in het plaatje? En zie je de vorm van de letter in het plaatje?

Kortom, een boekje dat uitnodigt om eens zelf te lezen en vooral om vol trots te laten weten: ā€œIk kan al lezen.ā€ Ā Elk beginnende lezer zal genieten van dit echte leesboekje.

Bazarow

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles