Zaterdag, 18 augustus, 2018

Geschreven door: Ellerbeck, Caroline
Recensie door: Alem, Katelijne van

Kinderjarenplakboek

Foto’s, tekeningen, plakwerkjes, uitspraken van je kind verzamelen 

[Recensie]

De auteur

Gerard Janssen schreef voor diverse kranten en tijdschriften. In samenwerking maakt hij boeken als Dochters!, Zoons! En Vrolijk in 3,5 maand, welke ook in Engelse vertaling verkocht wordt. Hij studeerde Technische Natuurkunde in Delft. Ook maakte hij deel uit van het DJ-duo de Easy Aloha’s.

Illustrator

Wordt Vervolgd

Caroline Ellerbeck werkt als illustrator met een heldere en herkenbare stijl. Ze is freelance illustrator maar geeft ook zelf werk uit bij haar kleine uitgeverij, ze houdt heel erg van tekenen.

Achterflaptekst

“De ontwikkeling van je kinderen gaat razendsnel; van de ene op de andere dag zijn ze groot. En ben jij alle leuke anekdotes uit de kindertijd vergeten. Hoe leuk is het om de grappigste tekeningen te bewaren en de gekste opmerkingen op te schrijven. Maar waar moet je dan alles bewaren? In dit Kinderjarenplakboek! Plak en schrijf het helemaal vol, zodat je alles mooi bij elkaar hebt. Een prachtig persoonlijk document om later aan je kind te geven. Zodat hij of zij al die fijne herinneringen aan de kindertijd kan blijven ophalen en weer door kan geven.”

Verhaal

Het plakboek begint met een voorwoord dat herkenbaar is voor iedere ouder. Er staan allerlei tips en ideen in om het plakboek zo leuk mogelijk te maken! Vervolgens kom je allerlei vrolijke pagina’s tegen die vanzelf uitnodigen tot invullen en plakken. Hiermee maak je vanzelf het levensverhaal van je kind, vanaf 0 jaar tot einde basisschoolleeftijd.

Vormgeving

Het plakboek heeft een fijn formaat, zo passen foto’s en werkjes er goed in. Er is genoeg ruimte om zelf in te vullen en te beplakken en achterin zitten mooie stickers. Je kunt er helemaal je eigen persoonlijke plakboek van maken. Ook onderdelen waar je zelf minder snel aan denkt komen voorbij, zoals het lekkerste eten/mijlpalen/favoriete boek en film per jaar. Geen pagina is hetzelfde, waardoor het echt een feestje is om het plakboek te vullen. Eerst zelf en op een gegeven moment alles samen met je kind!

Ook heel fijn is dat je achterin een envelopje kunt maken, waardoor je nog meer kunt bewaren!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles