Zaterdag, 20 juni, 2020

Geschreven door: Matthys, Sophie
Artikel door: Lindt, Jeanette van de

Kip

Makkelijke recepten van over de hele wereld

[Recensie] De iets meer dan 1400 pluimveebedrijven in Nederland hebben gezamenlijk bijna 100 miljoen kippen. De helft bestaat uit vleeskuikens en de andere helft leghennen. Veel kippenvlees is bestemd voor de export maar ook in Nederland zijn we dol op kip. Per persoon eten we zoā€™n 18 kilo kip per jaar. En de meeste kip wordt gekocht bij de supermarkt. Kip is dus een populair stukje vlees. Het is mager en een goede bron van eiwitten.

Met kip kun je echt alle kanten op en dat is wat het boek Kip. Makkelijke recepten van bij ons en uit de wereldkeuken heel duidelijk laat zien. Je kunt aan de titel (van bij ons) al zien dat we hier te maken hebben met een kookboek van onze bourgondische zuiderburen. En als die een kookboek maken dan weet je het wel. Dan is het smullen geblazen.

Het boek bevat hoofstukken voor hele kippen, kipfilets, kipgehakt, kippenvleugels, kippenbouillon en soepen en kippenbouten. Maar eerst krijgen we wat korte hoofdstukken over het bakken van kip, kip wokken, kip in de oven, kip stoven en op de barbecue leggen.

Naast recepten ā€˜van bij onsā€™ zien we een aantal wereldgerechten zoals Jamaicaanse gemarineerde en gegrilde kip, Thaise kip met knoflook en peper, Libanese kipspiesen met broodsalade, Griekse kippensoep met citroen, rijst en ei en nog veel meer. Daarnaast smullen we van romige kippensoep met champignons, kip met tuinbonen en verse groene kruiden, volkorenpasta met kip, spinazie en paprika en wat dacht je van een gevulde kip met rijst en spek.

Geschiedenis Magazine

De recepten zijn duidelijk beschreven en allemaal met goed verkrijgbare ingrediĆ«nten te maken. De fotoā€™s zijn om van te watertanden.

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl