Zaterdag, 30 oktober, 2021

Geschreven door: Carvalho, Bernardo P.
Lopes Michielsen, Anne
Recensie door: Alem, Katelijne van

Klik Klik

“Wolk, wil je me wat regen geven, alsjeblieft?”

De auteur

[Recensie] Bernardo werd geboren in 1973 in Lissabon, en studeerde Communication Design aan de Hogeschool voor Schone Kunsten in dezelfde stad. In 1999 was hij medeoprichter van uitgeverij Planeta Tangerina en sindsdien werkt hij hier.

Bernardo heeft verschillende prijzen en erkenningen gekregen voor zijn boeken en illustraties. Bijvoorbeeld de Opera Pima op de Bologna Children’s Book Fair. LĂĄ fora – een gids voor het ontdekken van de natuur, met meer dan 300 geĂŻllustreerde pagina’s – was zijn meest bekroonde boek, met meer dan tien prijzen en erkenningen van over de hele wereld. Bernardo’s werk is gepubliceerd in heel veel landen.

Verhaal

Wordt Vervolgd

De dag start en iedereen begroet elkaar: de zee, zon, ijsberg, wolk, wind, het bos en de vulkaan. De vulkaan voelt warm en iedereen wil hem gaan helpen.

De vulkaan denkt dat hij moet gaan overgeven en de natuur moedigt hem aan dit ook te doen! Wanneer dit gelukt is, is de vulkaan opgelucht, maar voelt het bos zich verbranden. Gelukkig is de zee er om het bos te redden.

Dan gaat er iets gebeuren, waarvoor iedereen op zijn plek moet staan


Natuur

In dit grappige boek komen een aantal wonderen uit de natuur aan bod. Heb jij weleens een mooie regenboog gezien? Of bijvoorbeeld een vulkaan? Misschien kun je alvast buiten gaan kijken wanneer het regent en de zon schijnt, of kun je in andere boeken op zoek gaan naar hoe een vulkaan eruit ziet!

Vormgeving

Grappig boekje waarin verschillende natuurverschijnselen op een hilarische manier met elkaar aan het praten zijn. Bijvoorbeeld de wazige weerspiegeling en het bezorgde bos komen tot leven.

In humoristische prenten komen ze tot leven en vertellen ze het verhaal van die dag. Het is een fijn boekje om voor te lezen. Jonge kinderen zullen graag in het boekje willen kijken, mede door de gezichtjes die getekend zijn in de verschijnselen van de natuur.

En het einde waarin ernaartoe gewerkt wordt om de natuur op zijn mooist te laten zien, is natuurlijk ook erg grappig! Want hoe graag maak je zelf foto’s en selfies van de mooie natuur?

— 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles