Zaterdag, 24 november, 2018

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Alem, Katelijne van

Krijg ik een kabouter, Sint?

In de hoek van de kamer staat een grote glazen bak met houtsnippers. En naast de bak ligt… een brief!

De auteur

An Swerts studeerde voor apotheker en gaf daarna tien jaar les. Vervolgens werd ze journalist, maar haar grootste passie zijn prentenboeken. Haar eerste prentenboek is Mag ik je knussen en dit boek werd meteen genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ze wordt geïnspireerd door eigen ervaringen met haar dochter en anderen kinderen.

Illustrator

Eline van Lindenhuizen is een freelance illustrator en maakt educatieve en redactionele illustraties voor bijvoorbeeld Dille en Kamille, Clavis en Uitgeverij Lannoo.

Wandelmagazine

Achterflaptekst

“Liefste Sinterklaas, zo begint Tess haar brief. U hoeft me dit jaar geen speelgoed te brengen. Het enige wat ik wil, is een échte kabouter. Vol verwachting kijkt Tess uit naar de komst van haar nieuwe vriendje. Een vriendje dat overal mee naartoe kan, en met wie ze alles kan delen. Samen met opa en oma brengt ze alles in orde. Opa timmert meubeltjes, oma naait een dekentje en Tess zorgt voor een welkomsthapje. En dan is het eindelijk sinterklaasavond … Zou de Sint een échte kabouter brengen?
Een hartverwarmend prentenboek met guitige illustraties voor kinderen vanaf 4 jaar.”

Verhaal

Tess schrijft een brief aan Sinterklaas, ze wil heel graag een échte kabouter. Haar opa en oma gaan al allemaal spulletjes maken, zoals meubeltjes en een lappendekentje. Tess zet ze allemaal in haar poppenhuis, daar kan kabouter straks mooi gaan wonen. Als Sinterklaas is geweest, ziet Tess dat haar poppenhuis leeg is, maar er staat wel een grote glazen bak… Wat zou dat nou zijn?

Vormgeving

Een erg mooi getekend boek, met grote pagina’s. De tekenstijl is vriendelijk en neemt je mee in de sfeer waar we zijn: buiten/binnen/overdag en in de avond. Er is heel veel te zien op iedere pagina, kinderen zullen er graag naar willen blijven kijken. In de tekst staan steeds een paar opvallende woorden groter en schuiner gedrukt, deze kun je met meer aandacht voorlezen. De tekst is goed te volgen en best een beetje spannend, zou er echt een kabouter in Tess’ haar huis komen?

Een erg sfeervol boek voor deze fijne tijd van het jaar.

Voor het eerst gepubliceerd op de Leesclub van Alles