Zaterdag, 13 april, 2019

Geschreven door: Clare, Cassandra
Artikel door: Wortman, Sanne

Kronieken van de onderwereld 1 - Stad van Beenderen

Jagen op demonen, wie wil dat nou niet?

[Recensie] Stel dat je er opeens achter komt dat de wereld niet is wat hij lijkt, dat er demonen bestaan, engelen, demonenjagers en nog veel meer magische wezens. En dat je moeder dan ook nog eens ontvoerd wordt door demonen en jij dan meegesleept wordt in een geheel nieuwe magische wereld terwijl je je best doen om haar terug te krijgen. Dat is wat er met Clary gebeurt in De stad van beenderen, het eerste deel van de Kronieken van de onderwereld.

Samen met de knappe demonenjager Jace gaat Clary op zoek naar haar moeder, maar dit gaat niet gemakkelijk. Het hele verhaal zit vol met verrassingen, actie en onverwachte wendingen. Daardoor leest het boek heel makkelijk weg, ondanks dat het toch vrij dik is.

De fantasy is origineel. Er komen wel weerwolven, heksen, vampieren en andere ā€˜standaardā€™ fantasywezens in voor, maar er is een heel eigen invulling aan gegeven en er zijn ook een aantal andere wezens die minder standaard zijn. Alles bij elkaar wordt er een unieke, leuke en interessante magische wereld geschapen, die in het geheim naast onze gewone wereld zou bestaan.

Het voordeel hiervan is dat Clary in de gewone wereld begint en zich eerst nog helemaal niet bewust is van alle magie. Zij ontdekt deze langzaam gedurende het boek. Als lezer kun je zo gemakkelijk de magische wereld ontdekken met haar en is het niet overweldigend.

Trouw

Naast alle fantasy en actie is er ook veel aandacht voor de personages en hun onderlinge relaties. Iedereen heeft een duidelijk karakter en is goed te onderscheiden. Sommigen mogen elkaar graag en anderen juist helemaal niet. Liefde speelt een redelijk grote rol in het boek. Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde tussen familieleden en vrienden krijgt aandacht.

De serie Kronieken van de onderwereld bestaat uit zes dikke delen die eigenlijk alleen maar steeds leuker worden en het zeker waard zijn om te lezen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles.