Zaterdag, 3 juli, 2021

Geschreven door: Kruijt, Petra
Artikel door: Brummelhuis, Bianca

Laat me jou zijn

Ik zal niet zeggen welk trucje dat is, maar het levert heel erg grappige scenes op…

[Recensie] Lisan heeft altijd enorm opgekeken tegen haar oudere zus Susan. Het lijkt namelijk alsof Susan alles perfect voor elkaar heeft. Ze heeft een geweldige baan, een mooi huis en een leuke vriend. Lisan heeft een baan die ze weliswaar best leuk vindt, maar die ook zeker niet haar droombaan is. Ook in de liefde wil het niet vlotten.

Dan besluit Susan uit het niets om naar San Francisco te verhuizen. Haar leven in Nederland blijkt haar al langere tijd benauwd te hebben. Lisan grijpt haar kans en doet een poging het gat dat Susan achterlaat te vullen door een groot deel van haar leven over te nemen. Of alles gaat zoals gepland, dat valt nog te bezien.

Laat me jou zijn had me al te pakken bij de introductie van de twee hoofdpersonen. Ik vond hen allebei erg leuk, interessant en grappig. Hoewel ze enigszins op elkaar lijken, pakken ze dingen toch heel verschillend aan. Ik had wel een duidelijke voorkeur voor Susan. Lisan wilde nog wel eens dingen doen waar ik het niet mee eens was en die haar iets minder sympathiek maakte in mijn ogen. Haar acties geven haar wel weer meer karakter. Ze onderscheiden haar bijvoorbeeld van Susan.

De humor in dit boek is echt leuk. En dat is zeker bij iedere chicklit het geval. Wat dat betreft is Lisan toch weer het grappigst, omdat zij bij ieder bezoek aan de Starbucks een leuk trucje uithaalt. Ik zal niet zeggen welk trucje dat is, maar het levert heel erg grappige scenes op. Als je het zelf leest, zie je hoe leuk dat is.

Awater

Het perspectief wisselt tussen dat van Susan en Lisan. Vooral op momenten dat beide het over dezelfde situatie hebben vond ik dat erg leuk. Soms blijkt de een ergens op een heel andere manier tegenaan te kijken dan de ander. Ook verrasten beide personages me regelmatig door iets te doen wat ik niet van ze had verwacht.

Al met al is Laat me jou zijn dus een leuk boek met boeiende personages en leuke humor. Het verhaal zelf vind ik vrij goed uitgewerkt, al gaan dingen tegen het einde soms wel heel erg snel. Toch vond ik het einde wel geslaagd en ik hield een goed gevoel over aan dit boek. Het boek is dus perfect om een beetje lol te brengen in een saaie maandag.

Eerder verschenen op Drukinkt