Zaterdag, 6 juni, 2020

Geschreven door: Ham, Lizzie van den
Artikel door: Brummelhuis, Bianca

Laat me sterren zien

Romantiek in een ruimtestation

[Recensie] De setting voor dit liefdesverhaal vind ik goed gekozen. Het verhaal speelt zich af in de toekomst, op een ruimtestation. Het politieke klimaat is heel anders dan nu en veel landen bestaan niet meer. Dit leidt naast de onvermijdelijke spanning tussen de twee geliefden ook nog tot een ander soort spanning doordat een aantal mensen zich niet aan de diplomatieke regels houden. Dit vond ik een leuke toevoeging aan het verhaal.

Tori en Alen hebben nogal veel vooroordelen over elkaar. Daarom draaien ze voor mijn gevoel vrij lang om elkaar heen, terwijl het voor de lezer wel duidelijk is wat ze echt voor elkaar voelen. Soms vond ik dat wel enigszins vervelend. Er komen ook de nodige misverstanden tussen de twee aan de orde.

Wanneer dan eindelijk datgene tussen Tori en Alen gebeurt waar je als lezer op hoopte, word je echter niet teleurgesteld. Het levert romantische en soms ook pikante scenes op. Ook halen de twee geliefden dingen met elkaar uit die erg grappig zijn. Vooral Alen komt vaak met behoorlijk gevatte opmerkingen.

Ik heb het gevoel dat dit boek eigenlijk voor iets jongere mensen geschreven is (hoewel ook weer niet te jong vanwege de seksueel getinte scenes). Maar ik heb me er prima mee vermaakt. Het is een romantisch en grappig verhaal en het heeft een originele setting.

Wordt Vervolgd


Eerder verschenen op Drukinkt