Zaterdag, 6 juli, 2019

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Alem, Katelijne van

Lappa in de dierentuin

Hij pakt een blaadje, maar het girafje trekt een vies gezicht

Verhaal

[Recensie] Lappa, mama en Hondje Wof gaan naar de dierentuin. Daar ontmoeten ze een kleine giraf die niet wil eten omdat hij niets lust. Om uit te vinden wat het girafje lekker vindt, laat Lappa hem van alles proeven. Zo ontdekken ze dat er heel veel verschillende smaken zijn.

Dierentuin

Een uitnodigend boek om te praten over de dierentuin. Ben je weleens naar de dierentuin geweest, wat vind je mooie dieren? In het boek staan allerlei vragen waardoor het een interactief verhaal wordt. Tijdens het lezen van dit boek kun je met je kind of een groep kinderen deze vragen ook bespreken. De vragen heten ‘vriendjesvragen’ en kun je op allerlei manieren gebruiken: in de klas, thuis, met een groepje kinderen onderling of wanneer je het verhaal voorleest aan een aantal kinderen.

Trouw

Serie

Lappa in de dierentuin is onderdeel van een serie boeken over Lappa. De boeken zijn los te lezen en gaan allemaal over een ander thema. Zo zijn er bijvoorbeeld Lappa op de boerderij, Lappa en zijn vriendjes en Lappa en de maan. Leuk om de losse delen te sparen met je kind.

Vormgeving

Dit boek is erg vrolijk opgezet. Het kleurgebruik is helder en de illustraties speels. Je wilt hierdoor graag zelf naar de dierentuin. De emoties zijn duidelijk getekend en er staan veel verschillende dieren in. De tekst is erg goed te volgen en het verhaal niet te moeilijk. Door de kijkplaat, ‘vriendjesvragen’ en de kleurplaat wordt het een interactief voorleesboek. Daarnaast een fijn verhaal met prettige aspecten als niet teveel eten, leren eten, samen delen en plezier hebben. Aanstekelijk ook om allerlei verschillende etenswaren te proeven en erachter te komen wat je lekker vindt! Kortom een vrolijk, aan te raden prentenboek!

 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles